Na het optreden van Green Hornet op Conincx Pop op zaterdag 2 juli was het eerst tijd om gezamenlijk een biertje te drinken. Daarna was het lekker aan de sta tafel, in het zonnetje een ontspannen gesprek houden. Het zijn niet voor niets toch wel de vaandeldragers, de grondleggers van de energieke psychedelische sound met drums, gitaar en toetsen. Heel leuk om met Olaf Veenstra, André Dodde en Koos Borg te babbelen, het zijn ervaren mannen in het muzikale vak!

Interview Green Hornet

Zojuist op het podium staan knallen, was het lekker?
Het was zeer zeker lekker. Maar wel hard werken. Maargoed, dat doen we wel graag! Het is belangrijk om plezier te hebben erin en dat hebben we altijd. Vandaag was het ook gewoon lekker!
Het voelde ook goed, je ziet mensen genieten en het was een lekker weertje.

Jullie zitten al lang in de scene, worden jullie nog wel eens verrast?
Nou niet direct. Verrassingen zouden doelen kunnen zijn. Dan meer het trekken van jeugd die naar onze muziek luistert. Dat er weer meer mensen dus onze muziek op hun radar krijgen. Maar aan de andere kant… Leeftijd maakt niet zoveel uit….

Voelen jullie je misschien wel voorlopers/rolmodellen? Kijk naar Birth Of Joy, DeWolff etc.
Ja, eigenlijk is dat wel zo. DeWolff is geloof ik ook echt opgericht nadat ze ons hebben zien spelen in Maastricht. En Birth Of Joy heeft ook zeer zeker raakvlakken. Dat is alleen maar mooi! Het voelt goed dat wij een bijdrage hebben geleverd, mensen inspireren voelt goed.
Of het frustrerend is? Nee! Iedereen gaat uiteindelijk hun eigen weg en iedereen wilt lekker spelen. Mooi toch?!

Interview Green Hornet 2

Dat vuige, smerige, rauwe geluid… Is dat een must?
Ja!! Dat moet!! Het publiek moet de muziek wel begrijpen maar alles mag ook ontsporen en iedereen moet worden meegezogen. Die blues, psychedelica, rock & fuzz… Als dat er niet in zit is het géén Green Hornet.

Afgelopen jaar hebben jullie een nieuw album uitgebracht én een tour met de Sleaze Express. Gaf dat een nieuwe boost?
We speelden inderaad samen met zZz en The Deaf. Als je kijkt naar zZz is het een mix van kraut en electronische klanken maar The Deaf zit vol 60’s invloeden en punk muziek. Wij hebben dus meer psychedelische invloeden. Onderling maakt dat elkaar zeker sterker en ook ons gaf dat een boost.

Ondertussen hebben jullie 5 albums uitgebracht. Nog meer op de planken?
Nou, niet direct. Eigenlijk werken we niet zo projectmatig. We zien wel hoe en wat, het schrijven komt wel. We willen onszelf daarin verrassen maar ook het publiek. Nu merk je ook dat we nog steeds nieuw publiek krijgen. Dat doet goed! Toch doen we wel steeds inspiratie op en proberen dingen te ontdekken. Tóch zijn we wel een democratie: we moeten er met z’n drieën achter staan.

Jullie naam Green Hornet (refererend naar stripfiguur), waarom?
Ja, dat had te maken met de soundtrack. De film is echt zo’n James Bond rip off. En eigenlijk was het achteraf niet moeilijk doen. Gewoon een toffe naam en dat wilden we!

Foto’s Jonny Ladeur (site).

Vorig artikelPete Philly – Until
Volgend artikelJamie Lidell – Walk Right Back

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in