Een interview met EUT is anders dan alle andere interviews. Een beetje georganiseerde chaos. Voordat ik goed en wel begonnen ben, hebben we het eerst over het optreden in Sittard waar Megan de hele tijd op de bar gezeten heeft (‘Ik had spierpijn daarna joh!’) en Emiel zegt dat ze echt pas geleden het geld hebben gekregen. Oei…! Geen goede start. Daarna trap ik drummer Jim bijna op de tenen door ook bijna iets verkeerds te zeggen over ‘zijn’ Venlo. Dát scheelde maar weinig!
Laten we maar snel beginnen!!!

Beginnen die ritjes naar het Zuiden al een beetje te wennen, terugkijkend naar de Popronde?
Ja hoor! Eigenlijk maakt het ons niet zoveel uit waar we naartoe moeten. Overal hebben we het hartstikke leuk. Of het nou Limburg of Groningen is, spelen doen we graag dus die trip nemen we voor lief. Het kan altijd nóg verder!

Als jullie terugdenken aan september vorig jaar (start Popronde) en nu. Wat is het eerste wat in jullie op komt?
Drukte!!! Chaos!!! Maar over het algemeen gezien was het wel heel erg leuk.
Die drukte lag ook wel een beetje aan onszelf. We wilden tijdens de Popronde ook nog een plaat maken. Dus was het maandag, dinsdag en woensdag schrijven en opnemen en de restant meestal spelen tijdens de Popronde. Dus na een tijdje werden we soms wel wat prikkelbaar door alsmaar hutje mutje op elkaar te zitten. Maar het was ook onze insteek om veel te spelen en we zijn toch wel trots om zo vaak geboekt te worden! Dat hebben niet alle bands gehad.

Jullie hebben nu een paar singles uitgebracht, het album komt er dus aan… Maar hebben jullie die druk zelf opgelegd of kregen jullie die van buitenaf?
Nee, dat hebben we echt zelf gedaan! Wij zijn als band zijnde op 24 mei 2016 begonnen en eigenlijk meteen veel nummers gemaakt. Maar doordat we zoveel zijn gaan spelen is het vaak uitgesteld en nu hebben we als doel om het album dan na de zomer uit te brengen.
Waarom we geen EP? Omdat we ons beter voelden bij een volledig album. Dat heeft toch iets extra’s. Daarbij merken we dat we door het vele spelen tracks anders gaan spelen en dat voelt beter. Het is allemaal iets trager geworden. En dit kunnen we allemaal gebruiken voor dat album! Win-win situatie toch wel.

Vrolijke muziek, pittige onderwerpen? Hoe krijg je dat voor elkaar? En hoe? In samenspraak of losse flodders?
(Megan). Het begint in eerste instantie toch wel bij mij. Ik maak de demo’s en ga deze dan uitschrijven. Hoe ze ontstaan? Ik ga ervoor zitten en begin te stapelen. Steeds weer dingen opnemen en deze stuur ik dan op een gegeven moment door. Het is overigens niet mijn bedoeling om zware muziek te maken, juist het contrast vind ik belangrijk! Het allemaal redelijk luchtig verpakken tot een lekkere pop track!

Welke invloeden komen in jullie sound terug?
Nou, dat is eigenlijk heel erg moeilijk te beschrijven!! Want als je mij toen zou zeggen dat wij met z’n vijven samen in een band zouden spelen zou ik je voor gek verklaren. Sergio en Tessa samen? No way! Maar het was een soort van afstudeerproject en zo is het ontstaan. We zijn eigenlijk een hele gekke combinatie zo samen maar dat maakt het tegelijkertijd ook heel uniek. In het begin was het enorm wennen maar we groeiden steeds meer naar elkaar en het is nu wel héél vet zo!

Jullie gaan de komende tijd behoorlijk veel spelen. Wat is jullie volgende stap/doel?
Haha een nieuw album!! Nee, eerst dus het debuutalbum uitbrengen. Dan hebben we een clubtour, dus dat wordt ook wel heel erg tof. Verder willen we graag de stap naar het buitenland maken, denk aan België en Duitsland. We hebben bijvoorbeeld wel al een festival in Zwitserland deze zomer!
Maar eerst gewoon zorgen dat het album goed wordt ontvangen en dan stappen zetten!

Welk nummer is tekenend voor jullie als band of luisteren jullie veel? Eventueel on the road?
Poeh! Er is niet echt meteen 1 nummer.. Eerder wat bands waar we graag naar luisteren. Zoiets als Goldfrapp, St. Vincent of bands met een echte 90’s sound. Maar wat zeker ook genoemd moet worden is Beck! We spelen in het voorprogramma in Tilburg, dat past ook echt wel bij ons!

Vorig artikelVancouver Sleep Clinic – Silver Lining
Volgend artikelDawn Brothers & DeWolff zorgen voor een fenomenale avond!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in