Het waren drukke tijden voor Equal Idiots. Het tweetal bestaande uit Thibault Christiaensen (zanger/gitarist) en Pieter Bruurs (drummer) zijn echt al behoorlijk groot in België en hebben de dag na Conincx Pop mogen spelen op het grote Rock Werchter: ná Nick Cave en vóór Arctic Monkeys. Deze Belgen weten van wanten en houden van knallen, daarbij stralen ze gewoonweg veel plezier uit. Weet overigens ook dat België destijds nog volop aan het presteren was op het WK voetbal en nét had gewonnen van Brazilië.
Anyway, een heel fijn en ontspannen interview met deze toptalenten!

Hoe fit zijn jullie na gisteren en nu zo na de show?
Poeh ja.. Gisteren hebben we eerst repetitie gehad om vervolgens vandaag te rusten en hier te spelen op Conincx Pop. Alles een beetje in teken van morgen, het spelen op Rock Werchter. Maar tja, eigenlijk hebben de Rode Duivels het slecht gepland door gisteren te spelen. Het was uiteraard een groot feest, dus vandaag wel wat moe en wat stress. Maar we mogen spelen op tot nu toe ons grootste festival. Ook al hebben we ook al gespeeld op de Lokerse Feesten en Pukkelpop.

België ligt toch wel aan jullie voeten, Nederland komt er ook aan… Wat is de vervolg stap?
Klopt ja, we merken dat we in Nederland nu ook meer bekendheid krijgen. Dat komt ook door onze boeker, Mojo. We hebben pas nog een secret gig mogen spelen op het toffe Down The Rabbit Hole. Maar de vervolg stap? We houden onze voetjes op de grond hoor!
We hadden al niet verwacht dat België zo hard zou gaan! Zeker omdat we vorig jaar pas ons debuut hebben gemaakt. Hierdoor hebben we amper rust en spelen echt heel erg veel. Maar langzamerhand wordt het wel tijd voor wat rust en werken aan nieuw materiaal.

Wanneer is jullie show écht geslaagd?
Als iedereen kletsnat is van het zweet en bier!! Nee, het is sowieso al super als heel veel mensen kijken naar onze show dan dat ze bier drinken. Dat we zien dat het publiek voldaan is en dat ze misschien zelfs wel meezingen. Want dat zagen we vandaag ook al. Plezier hebben vinden wij denkelijk wel het belangrijkst.

Over plezier gesproken… Is het puur plezier of voelen jullie wel een bepaalde druk?
Nou, we hebben altijd lol & plezier! Anders zou Equal Ediots er ook helemaal niet zijn. Wat sowieso al geldt voor ons, is dat we enorm goede vrienden zijn. Vanuit daar zijn we eigenlijk ontstaan. Maar natuurlijk is er nu wel iets van druk: we moeten uiteindelijk toch met nieuwe muziek komen en we leggen onszelf de druk op dat iedere show wel echt goed moet zijn! Het is ook geen moeilijk muziek, het moet vooral luid zijn!

Hebben jullie invloeden in jullie eigen scène of juist iets anders?
Vroeger zijn we wel echt beïnvloed door de echte Belgische punkbands en dat heeft ons wel gesterkt. Daarna zijn de meer Amerikaanse bands gekomen, een beetje mengelmoes van stijlen en sound. Het zijn invloeden die ons beter hebben gemaakt, dat sowieso!

Tijd voor stellingen:

 • Toetsen of basgitaar?
  Mwoa, moeilijke keus hoor. Beiden! Hier zullen we samen waarschijnlijk niet uit komen. We hebben wel eens met z´n drieën gespeeld en dan met basgitaar. Maar wij zijn toch met z’n twee gebleven.
 • BBQ worst of spareribs?
  Duidelijk, BBQ worst. Spareribs zijn zo moeilijk te eten en die BBQ worst past uiteraard meer bij ons. Het album uiteraard he! Dus laten we maar lekker een worst op de BBQ gooien!
 • Rock Werchter of Pukkelpop?
  Werchter! (zeiden ze in koor). Het was sowieso ons eerste festival qua bezoeken maar nu dat we er ook zelfs staan… Daarbij past het ook meer qua stijl, qua muziek bij ons.
 • Eigen headline show of voorprogramma van favo band?
  Ja, dat is ook wel makkelijk. Een eigen headline show is wel heel erg tof en dat zou ook betekenen dat we nog verder zijn. Voorprogramma is wel leuk maar zegt ons minder.

Succes op Werchter!

Vorig artikelHans Hannemann – Salinas
Volgend artikelMicky – Fire

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in