Ze zijn nog maar net van het podium af en het is mogelijk om met de heren van blackwave. te kletsen. Dit hiphop duo bestaat uit Willem Ardui en Jay Walker, maar het is zeer zeker niet alleen hiphop wat de klok slaat. In België horen ze echt al tot de top en in Nederland groeien ze gestaag. Wat kunnen we nog verwachten? Hoe werken ze tot een track? En wanneer krijgen ze de meeste inspiratie? Lees het maar snel allemaal hieronder!

Jullie hebben net op de kiosk gestaan, hoe was het?
Dat was echt cool. Een leuke plek om te staan. We hadden ook dezelfde lichten als onze eigen headline show! Dus dat geeft ook wel wat extra’s. Maar het voelde gewoon het hele optreden heel erg goed, een goede vibe. Als wij ons ding kunnen doen, is het geslaagd!

Waar houden jullie meer van; het optreden of toch in de studio alles tot in de puntjes uitwerken?
Poeh, dat is een moeilijke. Beetje allebei. Performen is soms heel erg moeilijk maar tegelijkertijd ook leuk als je de energie terug krijgt. Maar in de studio kun je alles tot in de details uitwerken, dat gebeurd ook altijd aangezien we perfectionistisch zijn.
Of we op het podium wel eens jammen? Nee dat niet maar we geven ze wel ruimte om tijdens een gepland tussenstuk te improviseren, een echte solo doen.

Jullie muziek ademt natuurlijk hiphop maar ook jazz en funk. Hoe laten jullie dit tot 1 geheel klinken? Zoveel variëteit?
Gelukkig zijn die genres wel geïnspireerd op elkaar. Je kan daardoor makkelijker linkjes leggen naar die stijlen. Als muzikant zijnde kun je zo ook genres vermengen. Verder beginnen we eigenlijk altijd met z’n twee en discussiëren we om zo tot ongeveer 90% te komen van een track. Daarna komen er wel meestal wat bandleden bij om het een geheel te laten worden.

Hoe voelt het als er wordt gezegd dat jullie Amerikaans klinken? Bijvoorbeeld Big Dreams hoor ik de goede Kanye in terug.
(lachend na het laatste stukje) Dat is heel vleiend, we nemen dat uiteraard als een compliment. Toch zijn we heel erg bewust ervan dat we Belgen zijn. Natuurlijk zijn er qua sound invloeden, dus het was mogelijk geweest. Maar zoals gezegd, we blijven er nuchter onder.

Wanneer kunnen jullie het beste tracks maken? In welke omstandigheden?
Willem: dat zijn echt heel erg random momenten. De ene keer als ik aan het fietsen ben of aan de bar zit. Dan zie ik iets en ontstaat er een idee. Dat werk ik dan uit op mijn kamer aan het bureau. Maar het is vaak écht werken, het is niet zomaar gedaan!
Jay: voor mij is het ongeveer hetzelfde. Ik wandel of fiets en dan komt er een ingeving. Verder is het ook vaak zo dat ik inspring als Willem iets heeft bedacht of heeft gemaakt. Zeker aangezien hij de producer is.

Ik las in een interview ergens dat jullie graag het buitenland veroveren, wat is de status nu? Of willen jullie?
Nu het universum uiteraard!! Haha, nee. Hij is nu voornamelijk Nederland waar we wel flink wat stappen zetten en uiteraard ons eigen land niet te vergeten. We hopen wel dat er mogelijkheden komen in Duitsland en Frankrijk, onze andere buurlanden. Maar dat staat ook op de planning aangezien we in oktober het album zullen releasen. Er ligt zeer zeker een promotie plan klaar! We kijken er in ieder geval naar uit.

Wat is jullie ultieme track? Of een track waar jullie echt vaak naar luisteren?
Dat is echt een track van nu! Het is Childish Gambino met het nummer This Is America. Het pakt je helemaal in, er zit ook echt alles in plus dat het veel symboliek uitstraalt. Echt een track wat super sterk is. Daarbij is hij een multi talent en dat hoor en zie je ook in alles. Die clip, poh. Dus ja, die staat sowieso op nummer 1 nu.

Vorig artikelCrystal Fighters – Boomin’ In Your Jeep
Volgend artikelGroove Garden 2018: gezellig, gezelliger, gezelligst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in