Het was niet de eerste keer dat ik met de heren van Birth Of Joy sprak maar het was wel al lang geleden. Dus dan is het mooi als de drie heren toevalligerwijs dan lekker dichtbij op een prachtig plek spelen en voorafgaand aan hun optreden even de tijd pakken om te babbelen over allerlei dingen. Waarover? Nou, dan lees maar lekker verder!
Foto’s zijn natuurlijk van Jonny Ladeur!

In 2014 sprak ik jullie als eens eerder.. Kevin, jij zat toen met je been in het gips. Wat is behalve dat veranderd?
Nou, we hebben sowieso 2 albums uitgebracht; Get Well en een Live album wat we hebben opgenomen in Frankrijk. Verder zijn we gewoon blijven spelen zoals je toen hebt gezien en gehoord. The show must go on! We houden ervan om veel op het podium te staan. Eind 2016 hebben we even wat rust gepakt en zijn we gaan schrijven voor het komende album. Plus dat op het komende album juist gewerkt gaat worden met een hammond! (Gertjan grijnst!)

Jullie zijn net klaar met het opnemen van een nieuw album. Hebben jullie iets anders gedaan ten opzichte van het vorige album?
Nou, sowieso dus dat Gertjan is gaan spelen met een hammond. We hebben alles opgenomen in een andere studio en ook met een andere producer. Dat was allemaal heel nieuw, heel uitdagend. Achteraf gezien was Get Well heel duister, dat wilden we niet meer. Nu kunnen we wel stellen dat het komende album experimenteler is! Er zitten tussenstukjes in en hebben zelfs nu een trompet erin gebruikt! Maar al met al… Dit is de muziek die we kunnen maken met deze bezetting, met ons drieën, en daar zullen we niet van af wijken.

Hebben jullie leerpunten gehad als je dan terugkijkt naar het vorige album?
Jazeker. We hebben het natuurlijk goed gedaan met ‘Prisoner’ maar het was met ‘Get Well’ zeer zeker lastiger. Misschien was het een soort tijdsdruk wat we voelden of misschien toch wel het gevoel dat we het nóg beter moesten doen. In ieder geval, nu was de vibe veel beter en hebben we ook heel veel tracks kunnen maken. We hadden zelfs de luxe om te kiezen, uiteindelijk waren zo’n 6/7 nummers over. Dus je kan zeker stellen dat de sfeer anders was. Daarbij dan ook die switch met het hammond en dat ook bijvoorbeeld met het gitaarwerk anders is. Zachter spelen, iets andere sound en gaan spelen met een Fender en een oude Fox. Dus dat allemaal samen zijn er zeker leerpunten en veranderingen gekomen!

Destijds hebben we het gehad over doelen, optredens en muziek maken. Een (grote) hit hoefde toen niet, is dat nog steeds zo?
Ja, eigenlijk wel. Natuurlijk is een hit enorm meegenomen. Dat kan ervoor zorgen dat je daardoor overal en nergens kunt spelen en dat je waarschijnlijk ook financieel heel veel stappen zet. Maar het gaat bij ons om de muziek, de essentie en het gevoel wat wij hebben moet goed zijn. Maar wie weet, het zou enorm leuk zijn om iets van een track uit te brengen en dat dat succes heeft. Iets wat wij dan nooit hadden verwacht!

Blijft het buitenland jullie trekken? Jullie hebben toen een live album genomen in Frankrijk.
Ja, het buitenland blijft hoe dan ook helemaal te gek. Frankrijk is natuurlijk bijna ons tweede thuisland maar we willen ook meer landen bezoeken. In het najaar trekken we waarschijnlijk naar de Balkan landen, daar zijn we nog nooit geweest, dus dat zal wel een tof avontuur worden. Plus dat Spanje weer op het programma staat, dat is ook wel heel vet.
En Rusland hebben jullie ook pas gezien toch?! Hoe was dat?
Ja, dat was echt sick! We werden enorm goed ontvangen. Zo’n enorm grote mensen masse, pakweg 3000 man, en ze gingen helemaal los! Dat voelt wel heel goed.

En als we dan toch nog even snel terug komen op het komende album. Wanneer kunnen we iets verwachten?
Nou, waarschijnlijk eind dit jaar of anders begin volgend jaar. Nog even wachten dus maar het zal wel zeer zeker de moeite waard zijn!!

Vorig artikelMartin Solveig ft. Alma – All Stars
Volgend artikelLinkin Park – In The End

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in