insects-closeup-03 (Mobile)

Ik krijg steeds meer lol in het maken van lijstjes. Lijstjes in een brede zin want ik maak maar een top 5. Vandaag gaat het over insecten, beestjes….
Hoe ik erop kwam? Nouja, het komt door De Staat. De zanger ervan is Torre Florim. Tor….. Et voilà! Het moet in ieder geval positief bekeken worden. Het was nog eens niet zooooo makkelijk. Misschien heb ik wel te moeilijk gedacht en weten jullie er nog een aantal. Ik laat me verrassen!

1) Torre Florim.

Niet geheel verrassend deze nummer 1. Natuurlijk is hij de frontman van mijn favoriete band De Staat maar hij heeft ook wat andere dingetjes… De Speeldoos bijvoorbeeld, nummers gemaakt met verstandelijke gehandicapten en dit prachtig bewerkt. Ook heeft hij een geniale cover gemaakt van een nummer van The Prodigy, Firestarter.

2) Jake Bugg.

Deze Brit maakte furore in zijn begin periode. Het was een voltreffer die eerste plaat. Daarna ging hij samen werken met top producer Rick Rubin maar het werd niet de geweldige opvolger. Ik heb hem live gezien op Pinkpop en daar maakte hij geen geweldige indruk. Muzikaal TOP, interactie NUL.

3) Bee Gees.

De Gibbs broers uit Australië! Wie kent ze niet? Ze staan gewoon bekend om hun enorm hoge bereik en onder andere daarmee hebben ze het zo ver geschopt in de muziekwereld. Het is gewoon echte disco muziek! Uiteindelijk werd het een beetje kommer en kwel bij de broers, veel gezondheidsproblemen… Nu herinneringen!

4) The Insect Surfers.

De meeste mensen zullen we zeggen… Wie? Maar ik kwam ze toevallig ergens tegen en moet zeggen… Het klinkt lekker! Deze Amerikaanse band maakt een mix tussen beetje surfers muziek met psychedelische rock. Begonnen eind jaren ’70 en nog steeds aan het knallen. Het is een prettig geluid! Laat je verrassen.

5) Papa Roach.

Een zeer alternatieve rock band die eigenlijk maar één hele grote hit hebben gehad ondanks hun vele touren, optreden en maken van albums. Waarom dit een hit? Het was een mix tussen rock en hiphop. Denk aan LimpBizkit en Korn, ze deden hetzelfde. Absoluut een knaller, absoluut een terechte hit!

Vorig artikelFresku – Ik Wil
Volgend artikelalt-J – Left Hand Free

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in