Enerverend!

Nieuwe muziek. Het is weer eens zover. Gewoon nog nooit gehoord of nooit ván gehoord: Indianizer. Het is een Italiaanse band bestaande uit vier leden: Riccardo Salvini als zanger en gitarist, Gabriele Maggiorotto op drums,   Salvatore Marano speelt op synths en basgitaar en dan hebben we ook nog Matteo Givone op gitaar en backings. Qua stijl moet je denken aan bands zoals Animal Collective, Merdian Brothers maar ook King Gizzard & The Lizard Wizard. Ook zijn de heren geïnspireerd door de artiesten van de Tropicalia-beweging van de jaren zestig (in het bijzonder door Os Mutantes) en de Kraut-rockscene uit de jaren zeventig. Oftewel: een bont gezelschap!

Deze track, ‘Mazel Tof II’, is een heerlijke mix van vele stijlen zoals bovengenoemd. Het is dansbaar, het is energiek, het heeft psychedelische invloeden en dat samen maakt het lekker apart. Maar dan wel positief apart. Door die eigen stijl hoor je ook alle muzikale aspecten goed. Die synths, die bas, het gepingel op de gitaar waardoor het ritme echt enorm hoog ligt… Het zijn combinaties die misschien wel voor de hand liggen maar moeten desondanks ook nog goed worden uitgevoerd! Dat doet deze Italiaanse machine.
De zanger zelf zegt ook: “Als je naar onze muziek luistert, willen we dat je het leven van alledag even kunt vergeten. We dagen je uit op zoek te gaan naar nieuwe hoogtepunten, zowel mentaal als fysiek. Ons doel is om iedereen in de zaal te laten dansen. En als je nou echt niet wilt dansen, kun je nog altijd genieten van de muziek en onze psychedelische visuals.”

Klaar ervoor? Even wat anders!

Vorig artikelHollandePodium maart 2018
Volgend artikelFrankie And The Witch Fingers – Tea

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in