Ze stonden op nummer 8 in mijn jaarlijst van 2016. Dat kwam door het album ‘Sea Of Ethanol’. Maar ze hebben absoluut niet stil gezeten want na een heel druk jaar hebben ze nu een nieuwe track uitgebracht!

‘Drinkin Time’ is dus die nieuwe track zoals gezegd. Het is en blijft een feit dat Indian Askin heel veel vlieguren heeft gemaakt en deze betalen zich helemaal uit. Ze groeien en ook volledig terecht.
Als je hun stijgende lijn ziet is het alleen maar bewonderenswaardig te noemen!
De nummers zoals ‘Asshole Down’ en natuurlijk ‘Answer’ laten horen dat dit een band is waar heel veel talent in zit. De mix van rock, fuzz maar ook zeker psychedelica zorgt ervoor dat Indian Askin klinkt zoals het zou moeten. Ook een eigen sound mijns inziens. Dat heeft mede te maken met frontman en rocker pur sang Chino Ayala. Energiek en elk optreden de volle 100%.

Maar het gaat nu over hun nieuwste nummer ‘Drinkin Time’. Het heeft zo’n fijn begin met een duidelijk gitaar geluid. Daarna begint Chino en gaat het ritme omhoog. Het refrein vliegt erin en dit is gewoon meesterlijk. Opvallend, catchy en eigenlijk klaar voor een dikke hit. Terug naar de normale coupletten en daarin blijft Indian Askin ook uniek. Ondanks het feit dat het een nummer is welke een dikke 4,5 minuten duurt is het echt nooit saai. Hij mag van mij zelfs nog langer doorgaan! Steeds weer toffe wendingen en je voelt het energielevel omhoog gaan. TOP! Het is eigenlijk een track welke onder je huid kruipt en niet meer weg wilt.

Ga zo door! Blijf spelen met die bezieling! Blijf genieten! Daarom ook volledig terecht mijn Pick Of The Week!!!!

Vorig artikelKraantje Pappie – Pompen
Volgend artikelALTREGO – Screenager

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in