imarobotIma Robot zal weinig mensen een belletje laten rinkelen heb ik zo het idee. Mij eerst ook niet hoor! Het nummer daarentegen wél!
Het is de themesong van de hitserie Suits.
Suits is een enorm populaire serie waar het eens niet draait om moord, vermissingen of politie. Het is een advocatenserie waar genoeg avontuur plaats vindt. Ik ben er gek op en vandaar dat ik me ook afvroeg van wie dat nummer überhaupt was.

Dus daarmee verder! Ima Robot is een Amerikaanse indierockband uit Los Angeles. Het is geen band dat wereldwijde hits gescoord heeft maar is toch al van de jaren 90 actief. Pas in de jaren 2000 en verder zijn ze écht aan de slag gegaan en hebben ze ondertussen ook drie CD’s gemaakt. In 2003 hebben ze ook op Pukkelpop (Hasselt) gestaan.
Suits-1920-1080 (Mobile)De frontman van Ima Robot is een welbekende.. Dat is Alex Ebert.
Wellicht gaan wederom geen belletjes rinkelen bij die naam. Daarom zeg ik nu: Edward Sharpe en dan zal het nu wél het geval zijn! Juist, Edward Sharpe And The Magnetic Zeros. Deze band had in 2011 én 2013 enorm veel succes met het nummer ‘Home’. Dat nummer is daarna eindeloos gebruikt voor het hele grote gele warenhuis, juist ja, Ikea.
Verder speelt er nog een redelijk bekende in de band, bassist Filip Nikolic. Het is weer iemand onbekend qua naam maar de band/nummer zal wél duidelijkheid verschaffen: Junior Senior. Ze hebben ook één joekel van hit gehad met ‘Move Your Feet’ (met clip van blije animaties/dansende ananassen/stuiterende lichamen).
Gitarist Timmy Anderson is onbekender evenals keyboard speler Andy Marlow. Maar Scott Devours is wel een muzikant met veel ervaring.
Het nummer zelf is ook zeker geschikt voor de serie. Kijkende naar de teksten erin zoals:
[row class=”row-fluid”]
[col class=”span6″]See the money wanna stay, for your meal.
Get another peace of pie, for your wife.
Everybody wanna know, how it feel.
Everybody wanna see, what’s its like.[/col]
[col class=”span6″]Baby wanna be a queen, well alright.
We all deserve the finer things, in this life.[/col]
[/row]

Het zijn maar enkele regeltjes maar toch wel leuk om te vermelden. Er zijn zeker nog een paar om te noemen maar dat is iets of voor eigen interpretatie of voor zelf te ontdekken.

Suits

Zo zie je maar dat een zeer onbekende band met toch een paar sterke krachten een te gek nummer kan maken. Hoe dan ook, de themesong van Suits kent iedereen als ze het horen… Maar als ik zou vertellen dat dat Ima Robot is met Greenback Boogie zal iedereen me aankijken alsof ik gek ben. Gelukkig is er daarom CamielMusic, kan ik er wat aandacht aan geven!

Daarom: Ima Robot – Greenback Boogie.

Vorig artikelJay-Z
Volgend artikelOrange Skyline – I Don’t Mind

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in