Ik beken…. Maar snap het ook niet tegelijkertijd. Het lijkt wel steeds alsof de muziek van IKIGA steeds veel later op mij af komt dan hun daadwerkelijke release.. Dit heb ik gehad bij hun voorganger ‘I Need It’ en nu ook met hun nieuwste track ‘Medication’. Maargoed, ik kan het wel gaan hebben over de ‘vergeten’ of ‘late’ dingen, het is wellicht veel slimmer om eens te vertellen wie of wat IKIGA is! IKIGA is een drietal bestaande uit Indira Paping, Davy Habets & Harm Peters. Hun eigen beschrijving van muziek vind ik geniaal:  
Dutch band IKIGA does catchy post-pop like the Japanese do ramen: tasty as f*ck. Als je het simpel wilt houden is het 90’s postpop die lekker kan rammelen. Zullen we dan maar een ein-de-lijk dat nummer gaan beluisteren?

‘Medication’ dus. Met een gedempte intro starten ze, dat is al meteen opvallend en vanuit daar lijkt het wel plankgas. Hoog ritme, fijne klanken en best veel power. Ook als we dan al meteen bij het refrein komen, is het een track die no doubt heerlijk blijft hangen. Eerst een lekker gitaarriedeltje, dan Hey Hey en vervolgens Medication roepen. Simpel maar effectief! Dan is het tijd voor een klein tussenstuk waar je al weet dat de spanning en energie wordt opgebouwd om naar een climax te gaan. Ook dit werkt weer heel goed. IKIGA komt voort uit ikigai, een levensstijl die gaat over het combineren van je doel, passie & beroep oftewel ‘The Japanse secret to a long and happy life’ genoemd. Als ze met deze levensstijl ook deze muziek blijven maken, hoor je mij niet klagen en ik heb zo’n vermoeden dat dit geldt voor velen met mij. Het is geen moment saai, het is verdomde energiek en catchy. Wanneer het weer mag… Spelen, spelen, spelen. Dit is een groeibriljantje!

Vorig artikelWill Fairhead – ‘Peanuts’ & ‘Cherries’
Volgend artikelSystem Of A Down – Chop Suey!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in