i01LP30D3XRDX.inddOké, België levert toch echt hele fijne bandjes af. Vorig jaar stonden ze op de lijst van ‘De Nieuwe Lichting’ op Studio Brussel maar nu leer ik ze pas kennen! Beter laat dan nooit zeggen we dan maar.
Ides Moon is een band komende uit Gent en bestaat uit vier heren: Klaas Tomme op gitaar, keys en zang, Roel De Bruyne op gitaar en ook zang, dan heb je Vincent Lembregts op basgitaar en als afsluiter Laurens Billiet op drums. Ides Moon is vernoemd naar de volle maan op de Romeinse kalender. Wellicht komt daar ook die relaxte sound vandaan…..

Het echt hele fijne melodieuze muziek waar toch heel veel in zit. De sound is meer dan alleen een bepaalde groove. Een mix van het rustige van dEUS en Balthazar met een hele fijne vleug Radiohead (die laatste vergelijking heb ik van de radio gepikt en vind hem zo kloppen, die moest erbij!). Maar dat is niet alleen muzikaal gezien zo, Klaas grijpt je bij het nekvel (positief) en laat je luisteren. Het komt binnen!
Ik ben blij dat ik dit ontdekt heb want dit had ik niet willen missen.

Je kan denken alsof je ergens op een warme zomeravond op het terras zit met je biertje… Dit op de achtergrond en dan op repeat. Ik teken ervoor!
Bedank dat nu, in deze kou, in dit saaie weer….. Je krijgt het spontaan warm en krijgt een fijn gevoel.
Daarom ook deze recensie over Ides Moon met de single Come Home. Luisteren!!

Vorig artikelBombay – Gold Rush
Volgend artikelSputnik 9 – Beautiful Lie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in