Fijn.

In 2010 brak Hurts door met het album Happiness. Ook ik kwam destijds in aanraking met dit Britse duo. Het gaat namelijk om het tweetal Adam Anderson, de man van de synths en zanger Theo Hutchcraft. Nummers zoals ‘Wonderful Life’ en ‘Silver Lining’ zijn wel nummers die eventueel bekend kunnen zijn. Het album is zijn geheel was overigens ook gewoon sterk. Vervolgens hebben de heren zeer zeker nog muziek uitgebracht maar het was toch niet die donkere synthpop zoals het op hun debuutalbum stond!
Toch is het wel fijn dat ze nu terug zijn, met een vierde album alweer. ‘Desire’ zal namelijk op 29 september uitkomen en deze track is de tweede welke ze de wereld in slingeren.

Met ‘Ready To Go’ gaan ze door met waar ze schijnbaar vanaf hun vorige album al waren begonnen: meer vrolijkheid en meer uptempo sound. Het past ze als een jas maar als je dan echt terugdenkt aan het eerste album is het wel anders. Maar de stem van Theo is nog herkenbaar en dat is zeer zeker belangrijk! Het is uptempo, vrolijk en het heeft eigenlijk gewoon een soort hitpotentie. Als je de band niet zou kennen en alleen dit zou horen dan is het gewoon iets waar je van kan gaan houden! Wellicht zijn de die-hard fans wel iets geschrokken maar alles kan veranderen! Zo ook Hurts.
Naar het schijnt zijn de heren wel heel erg tevreden over het eindresultaat. Hun eigen commentaar was namelijk: “An album full of passion, pain and lust. And, some of the best music we’ve ever made”. Op zich wel een grote uitspraak maar als het zo aanvoelt: zeker zeggen!

Nu is de tijd daar om eindelijk te luisteren! Veel plezier.

Vorig artikelThe Cinema Escape
Volgend artikelJagd – Do Something

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in