Tja… Een nummer wat al bijna 2 jaar oud is en nu bij mij terecht komt. Het kan gebeuren en bevallen! Echt waar. Ik was namelijk naar Declan McKenna aan het luisteren op YouTube en had autoplay aan staan. Vanalles kwam voorbij en dus ook dit toffe nummer.

Het is Houndmouth. Ooit van gehoord? Zo ja, top! Zo nee, bij deze!
Houndmouth is een heerlijke Amerikaanse band komende uit de staat Indiana. Ze bestaan uit drie leden: Matt Myers op gitaar, Zak Appleby op basgitaar en Shane Cody op drums. Goed opgelet! Geen zanger? Jawel! Ze zingen allemaal, daardoor is het ook zo tof. Maar er is altijd wel een lead zanger, dat is Matt. Tot 2015 zat tevens een dame erbij, dit was Katie Toupin. Ze is echter weggegaan omdat ze haar eigen muzikale pad wilde uitstippelen en bewandelen.

In 2011 is het allemaal begonnen voor dit drietal. In hun korte bestaan destijds hebben ze binnen een jaar op SXSW festival gespeeld (het grootste showcase festival ter wereld) en werden ze Band van de Week genoemd door ‘The Guardian’.
Het debuutalbum ‘From the Hills Below the City‘ werd in 2013 uitgebracht en daardoor mochten ze optreden bij oa David Letterman maar ook op grote Amerikaanse festivals. Weer twee jaar later werd ‘Little Neon Limelight‘ uitgebracht met daarop mijn Must Listen; ‘Sedona’.

Het is echt een heerlijke track. Het begint gemoedelijk, een fijn ritme met een herkenbare stem. Je proeft heel wat stijlen door elkaar vloeien die wel verdomde fijn bij elkaar passen. Denk aan country, indie, folk en natuurlijk americana! De samenzang is daarbij heerlijk. Het is pakkend, het is enthousiast en het is goed! Het energielevel wordt tevens omhoog gegooid naar mate de track vordert. Ja…. Dit is goed!

Vorig artikelBritish Sea Power – Bad Bohemian
Volgend artikelKraantje Pappie – Pompen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in