Nadat ik dit nummer al wat vaker gehoord had op de radio bedacht ik me… Mwoa, dit zal toch niet écht uit de jaren 70 komen… En warempel! Het is gewoon de ‘nieuwe’ van Hooverphonic!
Waarom ik nieuw tussen haakjes zet is omdat het wel gaat om een nieuw nummer en dat dit ook de laatste tijd flink gedraaid wordt maar ze hebben dit al vorig jaar uitgebracht…..

Hooverphonic is een Belgische popgroep. Het valt onder de noemer ambient pop. Er zitten zeker ook vlakken bij waar het meer rockt of waar ook wat elektronische invloeden in zitten. Toch hebben ze een kenmerk maar dan niet geheel op het gebied van genre. Hooverphonic staat bekend om het vaker wisselen van zangeressen. Het is een moeilijke relatie wat wordt onderhouden. Ondertussen hebben ze er al 5!! gehad waarvan Noémie Wolfs de laatste is geweest. Alex Cailler en Raymond Geerts staan erom bekend dat ze erg veel eisen van hun zangeres en dat dit zeer zeker voor frictie kan zorgen binnen de band.

Tóch bestaan ze nog en zijn ze misschien wel beter geworden! Ze werken namelijk nu niet meer met één vaste zangeres. Dus kan er ook niet veel fout gaan. Het nieuwe nummer, Badaboum, is een duet geworden. De namen waren een lange tijd geheim gehouden maar ondertussen toch bekend. Het is de Franse zangeres Emilie Satt en de Engelse zanger Litlo Tinz. Een hele fijne combinatie die er zeker voor zorgt dat dit nummer erg blijft hangen.

Niet voor niets mijn Pick Of The Week!!!

Vorig artikelHere Be Dragons – These Golden Days of Youth
Volgend artikelJack and the Weatherman – Some Kind Of Purpose

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in