Highly Suspect

Het begint heel lekker, het eindigt lekker. Ohja, in het midden ook! Maar dan ook nog een clip waar je naar blijft kijken. Fijn hoor!
Het is een onbekende band voor mij maar dat maakt me zoals zo vaak werkelijk niets uit.

Misschien denken jullie nu ook weer. Camiel, waar kom je nú weer mee op de proppen? Nou goed, ik zal het jullie vertellen. Het is de band Highly Suspect en het is een Amerikaans trio. De mannen; Johnny Stevens, Rich Meyer en Ryan Meyer zijn in 2009 begonnen met hun carrière. Het begon destijds met het spelen van covers van hoogstaande bands zoals Pink Ploys en Jimmy Hendrix. Uiteindelijk kwamen ze tot het besef dat het schrijven van nummers toch hun eigenlijke ding was en zodoende kwam in 2012 hun debuut EP uit genaamd ‘The Worst Humans’.
Nu vertel ik dit allemaal maar je vraagt je ook natuurlijk af wat voor een genre deze band speelt. Zie het als een mix van rock: blues, progressive en alternative. Denk maar een beetje aan Queens Of The Stone Age, Kings Of Leon en Band Of Skulls.
Een jaar later, in 2013 was het tijd voor EP #2, ‘The Black Ocean’. Hierop staat het nummer ‘Lydia’ welke in 2015 plots was genomineerd voor een Grammy.

In 2015 kwamen ze dan met het eerste échte album genaamd ‘Mister Asylum’. Hierop staat dus ook het zeer sterke nummer ‘Bloodfeather’ met de ook zeer sterke clip. Hopelijk heb ik iedereen hiermee enorm enthousiast en tegelijkertijd ook nieuwsgierig gemaakt. Enjoy!

Vorig artikelMiike Snow – My Trigger
Volgend artikelSint Rosa Festival 2016

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in