Helene_Fischer_021120142 (Mobile)

Wie? Helene Fischer.

Waar? Lanxess Arena, Köln.

Wanneer? 1 november 2014.

Soms krijg je van collega’s tips of aanbreng van muziek en/of concerten. Dit is een concert geweest van al een hele poos geleden, ik was het een heel klein beetje uit het oog verloren maar desondanks is deze recensie niet minder gemeend of gewaardeerd! Het gaat over Helene Fischer, een hele grote Helene_Fischer_0211201442 (Mobile)Duitse naam die in Nederland eigenlijk heel onbekend is. Hoe dat komt vraag ik me af als ik een beetje kijk op het internet maar ook als ik het verslag lees dat mij is gestuurd! Het is een dame die weet wat ze moet doen en heeft charisma.
Recente nummers als ‘Fehlerfrei’ en ‘Atemlos Durch Die Nacht’ zijn een waanzinnige hit op Duitse radio en TV maar ook in
Oostenrijk en Zwitserland komt het nummer vrijwel dagelijks meerdere keren langs en staat hoog in de hitlijsten. Ze is ondertussen een waar kijkcijfer kanon op TV, haar verschijning betekent meteen een kijkcijfer record en ze is dan ook een graag geziene gast in verschillende shows. Haar succes gaat zelfs zover dat ze dit jaar voor de vierde keer haar eigen kerstshow mag presenteren.
Lees hieronder hoe het was in Köln!

Al meteen bij het binnenrijden van Keulen merkte je hoe populair Helene Fischer wel niet is. Overal kom je billboards tegen en al snel moet je je aansluiten in de lange rij auto’s richting het Lanxess Arena van allemaal fans die haar vanavond willen zien schitteren. Bij binnenkomst krijgen alle vrouwelijke bezoekers de parfum van haar opgespoten. Daarbij stonden de échte fans vooraan, gekleed in wit en deze werden in de show ook ‘gebruikt’ als reflectiescherm.
Gelukkig begint de show precies op tijd en meteen vallen de visuele effecten op met daarbij vele technische hoogstandjes. Hier kunnen Katy Perry, Madonno en Lady Gaga nog zelfs wat van leren! Om maar meteen het publiek op te zwepen begint ze met bekende nummers.
Tijdens de show wordt je meegenomen in een reis door de jaargetijden. Zomer, winter, herfst en lente met elk een eigen special effect, denk aan vuur, rook en een enorme mechanische vogel die over het publiek vliegt.
Natuurlijk is er ook nog muziek, ook dit is heel divers! Van Duitse schlagers naar Engelse pop en covers zoals van Evanescence en Prince. Van Russische medleys naar stukken uit musicals.

Helene_Fischer_0211201429 (Mobile)
De fans zijn enorm belangrijk voor haar, na de pauze krijgen zij de tijd om Helene Fischer een cadeau te geven aan haar waarna ze hen uiteraard groots bedankt. Daarbij is de verdere interactie heel erg tof om mee te maken. Tijdens de show met het mobieltje een sterrenhemel maken en meedoen aan het ‘Farbenspiel’ (kleurenspel). Daarbij roepen de fans echt om de vijf minuten haar naam, ongelofelijk wat ze losmaakt bij hen.
Helene_Fischer_021120144 (Mobile)

Als je zo’n show meemaakt dan snap je ook waarom ze zo groot is in Duitsland maar ook in omliggende landen. Maar de vraag is, komt die overstap ook nog naar Nederland?? Het is niet zo dat Duitse artiesten het nooit goed doen in Nederland. Helene Fischer is een vrouw die oog heeft voor detail, echt een vrouw die verstand heeft van zaken. Een show-vrouw met ook nog een sterke stem!
Logisch dat Duitsland met haar wegloopt. Een echte ervaring op zich. Wellicht geeft dit verslag meer informatie en misschien ook iets extra’s om Nederland te overtuigen wat voor een artieste ze is! Laat je verrassen!

Helene Fischer – Atemlos Durch Die Nacht.

Foto’s zijn gemaakt door: Nadia Hagen.

Vorig artikelBericht van de sponsor: Grieks Restaurant Delphi.
Volgend artikelThe Church Session: Singer-songwriter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in