Oppermachtig!

Hopelijk zegt de naam Hans Hannemann je ondertussen wel iets. Niet alleen dat ie makkelijk is te onthouden omdat ie zo opvalt, maar meer vanwege de frequentie dat Hans op CamielMusic heeft gestaan. Tevens ook op CamielMusic Unplugged, maar dat terzijde. Deze zanger uit Groningen heeft weer een nieuwe single gemaakt en dit is echt heerlijke pure americana wat je laat wegdromen. Misschien ken je hem ook nog van ‘Josie Don’t Stop Dreaming’ of ‘I Just Can’t Stand Her Trying To Be Free’ maar hij is toch weer een stapje verder gegaan in zijn eigen sound met die magistrale stem van hem!

‘Salinas’ dus, een hele pure track wat ook wel behoorlijk autobiografisch is. Door 5 jaar geleden een trip te maken naar Amerika, Californië om precies te zijn, is dit eigenlijk allemaal ontstaan. Een break-up destijds heeft eraan bijgedragen en hij wilde het echte, oude Amerika ontdekken. Dat lukte in eerste instantie niet bepaald maar na een avondje in een casino te Reno, ging hij weer op pad en kwam tegen waar hij op hoopte…. Dat échte Amerikaanse gevoel met alles wat je normaal in de wild western films ziet. Door de afslag Salinas te zien én daardoor een zin van Kris Kristofferson (Amerikaanse country zanger red.)Somewhere near Salinas, lord, I let her slip away‘ in gedachte kreeg wist Hans dat het allemaal ook wel weer goed kwam.
Hoe hij het allemaal vertolkt is magistraal. De warme stem, het arrangement, de feeling… En dan ook nog een clip die het misschien wel nog meer versterkt. Alsof je zelf in het ‘oude Amerika’ bent….!

Ondanks het warme weer, is dit wel eentje die je eindeloos kan luisteren en bij kan wegdromen. Wow!

Vorig artikelHarlea – Beautiful Mess
Volgend artikelInterview Equal Idiots: ‘Het moet vooral luid zijn!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in