Wat een sfeer!

We kennen Hans Hannemann voornamelijk van zijn heerlijke americana sound. Tot nu! Nadat hij natuurlijk al zijn album ‘Makin’ Up For Livin’ Easy’ heeft uitgebracht en vervolgens ook fijne tracks heeft gedropt, is het heel erg tof dat hij nu met iets nieuws komt. Ofja, nieuws…! Zoals Hans zelf laat weten: ‘Meer dan een decenium geleden werkte ik als barpianist in een nachtclub in Dublin, Ireland. Ik speelde ’s nachts jazz standards voor mooie vrouwen en mannen in kostuum tussen de laatste rook die er in Europa in de kroegen omhoog zou slierten. Niet veel later kwam het rookverbod en verdween ook de desbetreffende nachtclub.
Vijftig Euro kreeg ik voor een avond spelen, daarvan ging twintig op aan de taxi. Ik was altijd blut. Soms moest ik kiezen tussen de gaten in mijn schoenen laten repareren of met de bus naar huis kunnen . Ik koos toch altijd voor het eerste…of Guiness.
Het was een prachtige tijd…

‘Miss, Let Me Take Your Umbrella’ is de eerste track van een nog komende EP die vóór de kerst uit zal komen. Hij heeft samen met leden van zijn oude band (The Lone Riders) een heerlijke jazz sfeer weten te creëren. Je krijgt vanaf het eerste moment ook het gevoel alsof je in die jazzclub zit, met een dikke sigaar en een whisky erbij. We wisten al dat de stem van Hans zich leent voor americana & country muziek maar het is een understatement om te zeggen dat deze sound, de jazz sound, ook werkelijk fantastisch klinkt! Het pianospel van Hans zelf, natuurlijk de heerlijke brushes op de drums, een fijn jam op gitaar en het fenomenale basloopje. Puur!! Je krijgt er ook gewoon een heerlijke smile van op je gezicht.

Dit moet iedereen horen!

Vorig artikelThe Last Internationale – Need Somebody
Volgend artikelDe Staat – I’m Out Of Your Mind

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in