Als je de bandnaam HANDED niets zegt hoef je je (nog) niet te schamen. Deze band staat onder leiding van Stef Classens en díe naam is wél bekend! Hij is de winnaar geweest van De Beste Singer Songwriter, meteen ook de laatste keer dat we dat zeggen!
Hij heeft destijds geprobeerd om vanuit zijn eigen naam en daaromheen een band stappen te maken. Ik heb hem destijds gezien en gesproken in Volt, te Sittard. Een open en interessant gesprek waarin hij ook aangaf wel bezig te zijn met een EP of mini album. Dit was eind 2014! Maar het spelen met de band is hem heel erg goed bevallen alleen moest er gewoon even een frisse start worden gemaakt. Daarom is HANDED ontstaan.

HANDED zal op 24 maart hun debuutalbum uitbrengen getiteld ‘Above The Storm, Below The Flood’. Deze is geproduceerd door een bekende naam in de muziekwereld: Wouter Budé. Daarbij heeft hij samen met gitarist Bram Doreleijers ervoor gezorgd dat er een soms wat donkerder randje aan de nummers kleeft.
Bij dit nummer waar we kennis mee maken is natuurlijk die bekende stem van Stef heel goed te horen. Maar het is niet die pure singer songwriter sound wat we misschien wel gewend waren van hem. Destijds, toen hij ook heeft gespeeld met zijn band, hoorde je al wat meer power erin terug. Hier zit ook een fijn bombastisch geheel erin. Het gebruik van zijn kopstem is zeer prettig en valt daarom ook goed op.
Ik moet daarbij best wel denken aan Ben Howard (hij heeft mij dit ook tijdens het interview gezegd maar ik kwam dit na het typen pas weer tegen), het meeslepende en soms donkere ondanks dat het pop muziek is. Denk dat dat niet een heel vervelende vergelijking is.

Tijd om kennis te maken met het onbekende HANDED en de bekende Stef Classens.

Vorig artikelMY BABY – Love Dance
Volgend artikelThe Black Angels – Currency

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in