Afgelopen weekend was het tijd voor de 15e editie van Groove Garden in Sittard. Het dance feest is al jaren in trek en voor velen een heerlijke opening van het festivalseizoen. Een fijne mix van stijlen muziek maar ook het altijd zien van oude bekenden, maakt Groove Garden altijd een succes. Te zien ook want de zaterdag was uitverkocht en de zondag was ondanks het weer ook goed qua opkomst! We hebben genoeg rondgelopen, gehoord & gezien. Een samenvatting van twee dagen.

Of het nou toeval was of niet, op de zaterdag is de start gemaakt in de hardstyle tent waar Rvage draaide. Maar het was nét tijdens het enige buitje van die dag. Volle bak, vol energie en power. Goed om zo even erin te komen! Door naar de Anniversary Stage want daar stond local hero DJ Flow Real te draaien. Natuurlijk op zijn manier: R&B, de bekende tracks in een eigen jasje en genoeg entertainment erbij. Er zijn genoeg mensen die dit willen horen en hebben het goed naar hun zin. Door naar de Desperados Arena die gehost werd door Labyrinth Club. Het blijft leuk om bovenop te staan en ondertussen te genieten van 3 facetten: muziek, drankje en het kijken naar mensen. Joyhauser draait lekker en mensen vinden het allemaal wel lekker. Desondanks is het niet druk die dag hier! Dus terug naar ‘main’. Een jochie is het nog, maar wel eentje die van wanten weet: Mesto! Met veel bekende tracks maar in een eigen jasje en met héél veel plezier staat ie achter de draaitafels. Hou die naam maar in de gaten: Mesto. Hier waren we nog niet geweest: Rave Atelier. Lokale man Simun mocht zijn kunsten vertonen en deed met veel plezier en maakte er een goed feestje van. Niet te commercieel maar alleen maar waar hij zich goed bij voelt maar toch mensen laat genieten! Afsluiter van die dag waren de Wildstylez op het grotere podium: groot feest alom en iedereen heeft nog even zin om goed los te gaan! Alles open draaien en tekeer gaan.

Dag 2, de zondag! Met ietwat vertraging op het terrein en meteen even ouderwets sfeerproeven bij het 90’s Forever Team. Lekkere kneiters, bekende nummer alom. Een feestje waar je van gaat glimlachen! Naar de Lipton Ice Tea Area oftewel de R&B stage. Gisteren wel geweest maar niet meteen hoogtepunten. Nu was het aan Mo’Faya die iedereen wel liet dansen en dat in combinatie met een MC die wel wat extra energie brengt: logisch dat het volle bak is! Even naar de arena om Roog te horen, uiteraard ook een bekende naam en daardoor is het volle bak daar! Fijn sfeertje en men geniet helemaal. Helaas is het dan een periode van de regen.. Uiteraard is het in de tent (90’s) en R&B stage volle bak en de rest probeert te schuilen onder enkele overkappingen. Tijdens dit draait Kapibara op mainstage. Ondanks de regen is het een ontspannen set en precies wat past op een luie zondag. Helaas dus… Ook een helaas is dat een hele grote naam uiteindelijk niet komt optreden: Bizzey. Zonde voor hem want velen zullen toch enigszins speciaal voor hem gekomen zijn. Geen goede beurt! Gelukkig hebben we dan Peter Luts. Deze Belg, bekend van Lasgo, zorgt er wel weer voor dat de sfeer er goed in komt en zelfs bijna het zonnetje laat schijnen! Chapeau. En als ie er is, moet je er ook echt even naartoe: Mental Theo! Deze eindbaas weet van wanten en draait alleen maar kneiters en stampers. Afsluiter van het festival is niemand minder dan Deborah de Luca. Deze Italiaanse staat garant voor ijzersterke techno en daar is geen woord aan gelogen. Strakke set, veel sfeer en steeds een heerlijke opbouw naar de climax. The end!

Al met al een zeer gevarieerd maar ook uitermate geslaagd festival. De 15e editie gaat de boeken in als wisselvallig qua weer (vooral zondag) maar qua sfeer en energie zat het echt helemaal goed. Iedereen heeft plezier gehad, genoten van zijn/haar eigen lievelingsmuziek of gewoonweg genoten van het kijken naar mensen. Op naar de 20 editie waarvan al sowieso bekend is dat volgend jaar de deze op 16 & 17 mei zal zijn.
Nu al benieuwd wat er voor leuks en interessants en wie weet iets nieuws komt. LET’S GO!

Vorig artikelNavarone – Surrender
Volgend artikelSONS – Family Dinner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in