Afgelopen weekend (26 & 27 mei red.) was het weer tijd voor de 14e editie van Groove Garden! Dit ondertussen zeer bekende dancefestival heeft de afgelopen jaren flink wat gedaanteverwisselingen gehad. Waar het begon als een zeer klein intiem feestje op Bevrijdingsdag achter café de Buren, een groter terrein maar vlakbij als de Kloostertuinen werd er vervolgens verhuisd naar het zwembad in Sittard. Daar hield de organisatie het een paar jaar vol om naar het terrein er tegenover te gaan. Na afloop van vorig jaar werd de balans opgemaakt en gingen ze er precies er tussen in zitten! Het voormalig trainingsterrein van Fortuna zou een perfecte plek te zijn voor deze editie… Klopt dit?

Het idee was om alles veel intiemer te maken. Lekker knusse maar duidelijke podia en dat allemaal in het groen, tussen veel bomen in. Ook kijkende naar de podia was er genoeg aanbod en variatie per dag! Natuurlijk een ‘mainstage’ waar de beter bekende DJ’s stonden zoals Brooks, Zonderling, La Fuente en Mike Williams  die hun beste tracks lieten horen. Uiteraard werden de R&B liefhebbers ook op hun wenken bediend door beide dagen flink wat namen te zetten vanuit Mama Cita en RnB Heaven; Kempi, FlowReal, Valentino en de grote man van dit moment Bizzey!
Een plek waar het vorig jaar ieder moment van de dag stampvol was en dit jaar ook geen uitzondering was, was de Arena, tof gemaakt met 2 etages waar je overal ook kunt komen. Labyrinth Club en Versuz hosten deze plek en dit zorgde wederom voor een heerlijke sfeer! Goed weer of minder goed weer.. Live sax erbij of niet.. Het was top.
Even door naar ‘de tent’, zaterdag dé plek voor de hardstyle liefhebbers! Voornamelijk Warface en Killshot zorgden ervoor dat het goed vol was en iedereen flink kon stampen! Maar dat stampen kon ook wel redelijk gebeuren de dag erna; een heuse 90’s party! Grote namen van toen (en nu) gaven acte de presence: DJ Kicken, Johan Gielen, Mental Theo en afsluiter Darkraver. Geen half werk dus! Zeker in het begin van de middag stond het vanwege het mindere weer heerlijk vol.
Een iets kleinere stage maar niet minder leuk was de Rave Compound. Vorig jaar hun debuut gemaakt en ze groeien zo lekker mee naar een hoger level. BANDAR en Rave Atelier hadden de mogelijkheid om dit podium te hosten en deden dit weer voortreffelijk met lokale maar toffe namen zoals Falsch, Raverse en SIMUN.

Maar nu dus de vraag, was het een perfect terrein? Was het geslaagd? JA! Voor de volle 100%! Alle podia hadden iets intiems, iets unieks en stonden echt op zichzelf. Ook de route om steeds naar iets nieuws te gaan was tof, kleine paadjes tussen de bomen en struiken door.
Zaterdag was het natuurlijk magnifiek weer, misschien zelfs iets té warm maar who cares? Helaas was het zondag iets minder was qua weer, in het begin, maar ook hier was het gewoon een groot succes op alle vlakken! De artiesten konden shinen en publiek was allebei de dagen goed gemutst. Wat wil je nog meer?
De organisatie is vast en zeker tevreden en zal nu al uitkijken naar volgend jaar, de 15e editie! Die zal en moet zeker weten speciaal gaan worden! FEEST! See you next year, weekje eerder: 18 & 19 mei.

Vorig artikelInterview blackwave.: ‘Nuchter, energiek maar ook vastberaden’
Volgend artikelMaverick ft. Selah Sue – The Minute

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in