Smerig goed!

Grim Tim uit Eindhoven timmert goed aan de weg. Met hun bluesy stijl met heerlijke vuige rock ’n roll schieten ze vaak vol in de roos. Ook hebben ze ondertussen flink wat ervaringen opgedaan met bijvoorbeeld grote support shows (Editors, Wolfmother & Birth of Joy) maar vorig jaar denderden ze langs enorm veel Popronde steden. Daar hebben ze uiteraard flink wat nieuwe impulsen opgedaan en ondertussen mogen we blij zijn dat er nieuwe muziek is. De drie mannen; zanger/gitarist David Henry, bassist Stijn Hazewinkel en drummer Dustin Boerrigter brengen ons nu de track ‘Why Do It At All’ en staat op het gelijknamige album welke op 16 november het levenslicht gaat zien.

Als je de eerste paar seconden hoort, voel je smerige eraf druipen. Maar zie/hoor/voel dat als iets positiefs, iets fijns. Want dat is het echt! De track heeft een heerlijke ritme wat je eigenlijk continue wilt blijven horen. Gitaar riffje is intrigerend maar vergeet ook zeker niet de basloop en het strakke geluid op de drums. Steeds de sterke afwisseling tussen het refrein en couplet om vervolgens ook nog even een gitaarsolo eruit te persen… Chapeau!
Overigens werd het nieuwe album opgenomen in samenwerking met Martijn Groenveld (gewerkt met John Coffey, Blaudzun & Klangstof), dus wat ervaring betreft zit het helemaal goed voor Grim Tim! Nu nog even wachten op dat gehele pareltje..

Wedden dat ie de hele dag in je hoofd blijft hangen?

Vorig artikelJagd – Luxaflex
Volgend artikelAllen Stone ft. Jamie Lidell – Taste Of You

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in