Blijft fascinerend!

Oude lullen muziek? Dacht het niet! Dit is muziek van de toekomst! Natuurlijk ga je het vergelijken met zoveel andere klanken, bands, zangers… Maar uiteindelijk lijkt alles op elkaar. Greta van Fleet is een rijzende ster, een heel grote rijzende ster. Deze Amerikaanse band heeft afgelopen festival seizoen waarschijnlijk wel de grootste stappen gezet in hun carrière want ieder optreden was raak. Jong en oud was te spreken over hun performance, over hun sound. Uiteraard leg je onmiddellijk linkjes naar Led Zeppelin, naar de stem van Robert Plant! Maar uiteindelijk is het dit viertal wat het laat horen, die spelen, die zingen.

Josh Kiszka en consorten hebben in hun nog redelijk prille carrière toch al flink wat teweeg gebracht. Nadat ze afgelopen jaar een mini album (EP) hebben uitgebracht vonden ze dan het nu toch tijd voor het échte werk. Op 19 oktober zullen ze ‘Anthem of The Peaceful Army’ uitbrengen. Uiteraard staan daarop nog komende klassiekers en ook dit nieuwe nummer: ‘Watching Over’. Het heeft niet dat tempo wat we wellicht gewend zijn maar het is wel herkenbaar en een typische jaren 70 sound. Denk aan de riffs, de uithalen, de kracht. Ook de afwisseling van de power naar de relatieve rust, is weer geweldig goed gespeeld. Daarbij is de broer van Josh, Jake, een fenomeen op gitaar net als Josh zelf dus legendarisch is met zijn stem.
Ok, niet meteen een top track van Greta van Fleet maar absoluut eentje die heel fijn te beluisteren is en waar de kwaliteit van af druipt!

Pak even de tijd om deze te laten shinen!

Vorig artikelNile Rodgers & Chic ft. Craig David & Stefflon Don – Sober
Volgend artikelRondé – Calling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in