Gaan gaan gaan!

De band Grenadeers heeft een duidelijk plan. Komende tijd, komende maanden beter gezegd, gaan ze steeds een single uitbrengen. Al deze tracks zullen uiteindelijk ook terecht gaan komen op hun debuutalbum. Dat album zal dit jaar uitkomen. Grenadeers bestaat uit 5 man en dat is niet niks! Het gaat om Siep van Rijswijk (zanger), Stijn van Rijsbergen (gitarist 1), David Uijterlinde (gitarist 2),Vincent Sibum (gitarist 3), Bronco Kuijt (bassist) & Guy Pek (drummer). Als je zo leest zal het geen singer songwriter bandje zijn! Nee, het is flinke rock. In 2016 hebben ze al een EP uitgebracht en deze hebben ze destijds laten mixen door Alain Johannes, welbekend van Queens Of The Stone Age. Maar we zitten nu in mei van 2018 dus wordt het tijd voor ‘Out With It And Without It’.

Ze beginnen met een heerlijke intro waar het ritme en sound van het gitaarwerk de boventoon heeft. Uiteraard hoor je de drums van Guy Pek ook lekker! Er wordt heel duidelijk gewerkt naar het refrein en dat is goed uptempo en soms met samenzang wat het allemaal makkelijker en lekker laat klinken. Lekkere riffs, energie en een échte goede dosis rock. Geen half werk wat de heren laten horen. Ook de gedachte achter de track is niet mis. Een duidelijk idee, een duidelijke boodschap: ‘This song is about seeing mirrors where you don’t want to see them’. 
Als je dan richting het einde gaat voel je ook dat het kaarsje uit gaat en de rust wederkeert. Een mooi slot en je gaat er genoeg over nadenken. Het is absoluut een track met veel bombarie maar niet zonder slag of stoot. Er is nagedacht en dit voortreffelijk uitgewerkt!

Time for some guitars!

Vorig artikelPinkpop 2018: ’the unknown names’
Volgend artikelSt. Tropez – St. Tropez

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in