gregory porterDeze man is apart. Apart? Niet negatief bedoeld maar hij is een persoon wat opvalt. Alleen al vanwege zijn tulband om zijn hoofd. Dat is een kenmerk geworden maar dit was eerst niet de bedoeling. Hij heeft de tulband ofwel muts ofwel aparte hoed om/op tijdens concerten omdat hij geopereerd is aan zijn kin. Uiteindelijk werd hij juist herkend vanwege zijn hoofddeksel en zo is het een duidelijk herkenbaar ‘kledingstuk’ geworden.

Hij is Gregory Porter. Een zeer befaamde jazz/blues/soul zanger. Hij komt uit Sacramento, Verenigde Staten. Hij was in eerste instantie geen muzikant, hij was een topsporter: American Football. Helaas vanwege een schouderblessure is deze carrière aan hem voorbij gegaan.
Maar vanaf dan kwam de muziek meer en meer in zijn leven erbij. In 1999 zat hij in de cast van een musical en sindsdien is de jazz muzikant in hem gaan leven. In 2010 kwam zijn debuutalbum uit en twee jaar later het tweede album. In die tussentijd is hij ook bekend geworden in Nederland mede dankzij zijn geweldige optredens op North Sea Jazz (NSJ). Ook dit jaar zal deze geweldenaar weer op het podium staan op NSJ!
In 2013 kwam zijn meest bekende album uit: Liquid Spirit en met dit album heeft hij zelfs een Grammy gewonnen: Best Jazz Vocal Album. Dat is dus absoluut geen slechte zaak! Wellicht is hij ook bekend door die enorm chille versie van Liquid Spirit (Cleptone Remix) of anders van de samenwerking met Disclosure (Holding On).
Nu, op 6 mei 2016, komt zijn vierde album uit genaamd Take Me To The Alley. Daarop zal dit nieuwe nummer op gaan staan…. Heerlijk om dit te horen en weg te dromen!!

Na een EDM Pick Of The Week, een rap classic door naar een jazz Must Listen. Afwachten wat de donderdag brengt…..

Vorig artikelEminem – Lose Yourself
Volgend artikelSt. Tropez – Order

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in