Deze keer in de Must Listen kies ik voor een gehele CD in plaats van een lijstje. Dit zal ik proberen af te wisselen. Daarom komt nu toch wel iets speciaals.

De laatste jaren was HipHop in Nederland echt niet meer sprankelend zoals het eerdere jaren was.

Tot het moment kwam dat er een supergroep ontstond met Nederlands beste rappers met een producer die weet wat hij moet doen. Jiggy Dje, Winne en Sticks zorgen voor de lyrics, Dr. Moon zorgt voor de beats. Over deze personen ga ik niet teveel zeggen, als je meer wilt weten zou ik ze even opzoeken en luisteren. (JA!!!!) En die 4 personen, dat is het in een notendop. HipHop van de bovenste plank.

Krachtige, diepe, originele, duidelijke en passionele teksten die ook in die manier gebracht worden op elk nummer. Daarnaast hoor je het plezier terug in de nummers en dat is van groot belang. Deze groep wilt dingen van nú vertellen en daar gaat in de essentie ook om.

Het gaat niet om beetje stoerdoenerij of over geld/auto’s en iedereen weet wel iets. Nee, zoals gezegd, het gaat om verhalen en wat nu is.
Dat telt, niks anders!! Om alles beetje te verduidelijken is er een website met alle teksten en soms uitleg van sommige lines: http://www.great-minds.nl/album/great-minds.

Een aanrader als je hiervan houdt. Als je dat niet doet, óók. Doen.

Vorig artikelSpinvis
Volgend artikelCHVRCHΞS – Lies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in