Anders maar wel fijn!

Aan het einde van de week zal de nieuwe plaat van Gorillaz uitkomen. De, je kan het echt zeggen, unieke band ontstaan uit een idee van David Albarn en Jamie Hewlett is wereldwijd bekend. Het is in feite een fictieve band, het zijn namelijk 4 virtuele leden: 2-D, Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals.
Over de muziek hoef ik hopelijk maar weinig te vertellen. Nummers zoals ‘Clint Eastwood’, ‘Feel Good Inc’ en ‘Dirty Harry’ zijn hoe dan bekend. Daarbij is de sound eigenlijk altijd wel gelijk gebleven. Tot….

…. Tja, ik denk dat je nu wel kan zeggen dat de sound is veranderd. Om al meteen eerlijk te zijn, ik heb nog geen idee wat ik ervan vind. ‘Humanz’ is dus het nieuwe album en afgelopen weekend konden de echte superfans alle tracks beluisteren door een ‘Humanz House Party’. Ondertussen zijn al tracks zoals ‘Let Me Out’ & ‘Hallelujah Money’ uitgekomen. Maar nu kwam een bonustrack uit. Ja, echt…. Een bonustrack. Als je dan weet wie meedoet is het al bijna onbegrijpelijk dat het maar een bonustrack is.
‘The Apprentice’ is namelijk een samenwerking met niemand minder dan de hotste soulzanger van het moment; Rag’n’Bone Man en ook de rapper Zebra Katz en RAY BLK doen een moppie mee. De mix van de soul en hiphop is wel heel erg te gek maar ik blijf erbij dat er weinig van Gorillaz overblijft.

Maar wie ben ik? Luister er zelf naar en geef jullie oordeel!!!

Vorig artikelThe Drums – Blood Under My Belt
Volgend artikelUncle Harry – Radio Roadtown

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in