Soul Sister                                         Golden Earring

Wat? Golden Earring
Waar? HMH Amsterdam
Wanneer? 13 december 2013

Ja, eindelijk was het dan zover. Na maanden geleden al kaartjes te hebben gekocht, konden we eindelijk gaan, de Golden Earring. Het werd ook echt tijd dat we hen voor het eerst in levende lijve konden aanschouwen. Het is dé grootmacht in de Nederlandse Rock & Roll!

Om maar met het begin te beginnen, het voorprogramma. Soul Sister Dance Revolution. Onthoud die naam goed, net als de Earring komen ze uit Den Haag en zijn jonge rockers. Ik had ze al eens gezien op Mama’s Pride in Geleen en wist hoe ze waren. Maar toch verbaasden ze me, (niet alleen omdat ze zelfs voor 20.00uur begonnen!!) in positieve zin uiteraard! Heerlijk om zo de avond te beginnen en deze groep heeft weldegelijk een prachtige toekomst voor zich als ze zo doorgaan!

Even een adempauze, momentje om bier te halen en toen was de tijd aangebroken waarvoor we toch echt kwamen, de Golden Earring. Vanaf seconde 1, POEF, erop! Geweldige sound, alles klopte meteen en ze genoten er zichtbaar van. Daardoor had het publiek ook geen moeite om in de sfeer te komen; wij uiteraard helemaal niet. Ze begonnen met enkele nieuwe nummers van de laatste CD Tit’s and Ass en vervolgens een mix van oude hits zoals Another 45 Miles, When The Lady Smiles, Johnny Make Believe en Radar Love maar ook gewoon de liedjes die het altijd goed doen. Het was een complete show met alles erop en eraan, heerlijk om dus mee te maken.

Gelukkig is het niet de eerste en laatste keer dat we naar een show gaan, er staat ook eentje gepland in het nieuwe jaar in Eindhoven. Dat is dan een akoestische setting, heel anders waarschijnlijk maar de kans is gewoon niet aannemelijk dat we teleurgesteld zullen raken. Het zijn helden.
Hier een eigen opname van ook een klassieker: Golden Earring – Twilight Zone

Golden Earring                              Golden Earring

Vorig artikelBastille – Of The Night
Volgend artikelBenjamin Clementine – Cornerstone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in