Bazen. Helden. Geweldenaren.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ik ben fan van Golden Earring en heb ook enorm veel respect voor de heren. Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk laten keer op keer horen dat ze gewoonweg nog iedereen eruit kunnen rocken! Ook gisteren (zondag 9 juli red.) weer op ParkCity Live festival. De vier komen het podium op en er voelt al meteen het respect wat het publiek heeft voor hen.
Muzikaal is het ook niet te evenaren! Deze oude rockers, oud met héél veel respect uiteraard, knallen tot en met! Heerlijke solo’s qua zang mogen Barry en George ook zeker nog trots zijn. George gooit er lekker vaak een kopstem erin en deze klopt dan ook precies. Chapeau!

Maar omdat ze dus gisteren zo hebben geknald, was het voor mij een no brainer om Golden Earring als Pick Of The Week te bombarderen. Niet omdat ze het nodig hebben maar omdat ze het verdienen.
‘Radar Love’ heb ik al eens erop gegooid dus wilde nu wat anders. Als je al meer dan 50 jaar muziek maakt dan heb je ook moeilijk veel nummers en dan is de keuze ook wel lastig. Tóch moet je ook weer niet te hard nadenken. Ik dacht aan het optreden van gisteren en dat was een greatest hits show. Uiteraard werd ook ‘Twilight Zone’ gespeeld en zoals bij bijna alle nummers werd er goed meegedaan.
Ik kies deze mede vanwege het feit dat George nog altijd zo goed de hoogte haalt en ook met veel plezier dit wilt laten horen. Evenals Barry overigens, soms kan het wat moeizaam lopen maar hij had er zin in!

Met de Golden Earring kun je de week gewoon goed beginnen. Dus enjoy!

Vorig artikelJacob Banks – Chainsmoking
Volgend artikelBINKBEATS – In Dust / In Us

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in