De laatste Pick Of The Week!!!

En dan wat voor eentje…. Normaliter ben ik niet iemand die extra aandacht geeft aan een bepaalde gebeurtenis maar vandaag wel. In 2016 zijn er enorm veel muzikanten overleden en gisterenavond kwam daar ook nog eens George Michael bij. Waarom George Michael nu wel benoemen en de rest niet? Nu is er niet heel veel nieuwe muziek uitgekomen en als we aan George Michael denken is het meestal vanwege ‘Last Christmas’ en guess what! Het is kerst!

Maargoed. Helaas is Georgios Kyriacos Panagiotou overleden. Hij is natuurlijk bekend geworden door de groep Wham! maar vervolgens heeft hij ook heel veel eigen hits gehad.
Hij was zeer zeker een van de meest succesvolle artiesten in de jaren 80 en 90. Dit had te maken met Wham!, Band Aid, duet met Arethe Franklin en natuurlijk zijn eerste solo plaat ‘Faith’.
Het werd destijds ook allemaal veel controversiëler. ‘I Want Your Sex’ werd niet overal uitgebracht vanwege het onderwerp.

Juist die controverse komt heel erg naar boven in mijn Pick Of The Week. In eind jaren 90 werd George Michael opgepakt voor een ‘oneerbare daad’ op een openbaar toilet. Hij werd er volgens Michael zelf ingeluisd door een undercover agent. Het mooie vind ik dan weer dat hij dit omzet naar een tof nummer met een geniale clip. De agent heeft nog geprobeerd om dit niet te laten uitzenden maar de rechter ging hier niet in mee.
Gelukkig maar.

George Michael R.I.P.

Vorig artikelBecky Hill – Warm
Volgend artikelUit het Oog maar niet uit het Oor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in