Hier kom je gewoonweg niet omheen…

Future Islands is echt een naam welke je moet blijven volgen. Het is geen nieuw bandje mocht je dat denken. Deze band komende uit Baltimore bestaat al sinds 2006 maar ze braken door in 2014. Dat had te maken met een TV debuut. Niet het minste overigens… Bij David Letterman. Sindsdien is het allemaal zéér goed gegaan met dit drietal bestaande uit Gerrit Welmers op keyboard, William Cashion op bas- en akoestische/elektrische gitaar en de absolute frontman Samuel T. Herring, hij zingt en zorgt voor de teksten. Daarbij is het ook qua sound gewoonweg uniek te noemen.

Ik ben deze band eigenlijk nog niet zo heel lang geleden op het spoor gekomen. Dit had te maken met het nummer ‘Ran’. Het was in eerste instantie niet meteen een nummer waar ik van hield. Het had echt tijd nodig om te groeien. Nadat dat kwartje gevallen was wist ik het, dit is echt een blijvertje!
Nu is dus daar de opvolger van die single. ‘Cave’ is iets meer uptempo maar hij wordt wel uiteraard weer volledig eigen gemaakt door die stem van meneer Herring. Meeslepend, melancholisch… Ja, dit is goed!

Het nummer staat op het bijna uit te komen album ‘The Far Field’. Dit is het vijfde album en komt na die doorbraak van ‘Singles’ in 2014. Denk maar aan een zonsondergang en de muziek van Future Islands op de achtergrond. WAUW!

Vorig artikelThe Wanderer – Silence (part 1)
Volgend artikelJ. Bernardt – Wicked Streets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in