Iets langer nodig..

Volgens mij had ik dit al eens gecheckt nét toen het was uitgekomen… Toen viel het kwartje niet. Nu daarentegen, wél. Het draait allemaal om Fungo Bat. Dat is uiteraard zijn artiestennaam want het is eigenlijk de 20 jarige Sam Verbeek. Muzikaliteit tot en met want hij is een multi-instrumentalist en schrijft ook alles zelf. Dat het allemaal lekker loopt bewijst ie wel dat ie nu al bij Neerlands tofste platenlabel zit: Excelsior Recordings.
Als je je afvraagt waar je aan moet denken als je Fungo Bat hoort, is het antwoord: een mix aan vele genres. Denk aan garage, rock, psychedelica, punk maar hij houdt ook enorm van obscure beats.

‘Automobile’ is echt een track waar je niet omheen kan. Beetje vreemd wel maar als je ‘m hebt, wel heel erg lekker! Binnen de drie minuten: meteen vol tempo opengedraaid, veel gitaarwerk, drums zijn aanwezig en de stem van Sam is uniek. Daarbij blijft het refrein ook lekker hangen.
Deze track staat ook op zijn pas uitgebrachte EP. 4 nummers, allemaal kort & krachtig. Ja, het is iemand om in de gaten te houden. Er stond zelfs al ergens dat ie de ‘Nederlandse Beck’ zou zijn. Mooi compliment maar ik denk dat Fungo Bat wel wat extremer kan zijn.

Benieuwd ondertussen? Mooi!

Vorig artikelMIEN – Black Habit
Volgend artikelMANTIS – MIASMA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in