Een top 5 met tracks waar ‘fruit’ in de titel zit. Er zijn wel wat voor de hand liggende nummers maar ik heb toch voor een beetje uitdaging gekozen. De kans is groot dat je OH JA! zegt als je het nummer hoort.

 • Presidents of the United States of America – Peaches.
  Dit Amerikaanse rock trio heeft in 1996 deze track uitgebracht en stond op hun eerste album. Vervolgens is hun carrière met horten en stoten verlopen. Ondertussen, na vele strubbelingen en stops zijn ze sinds vorig jaar (2016) definitief gestopt. ‘Peaches’ was wel dé hit en gaat over het leuk vinden van iemand en dat uiteindelijk ook daadwerkelijk tegen iemand vertellen.
 • Jack Johnson – Banana Pancakes.
  Tja, waarschijnlijk is deze Hawaiaan wel bekend. Een surfer die toevalligerwijs ook goede, fijne en leuke muziek maakt. Zijn hits stammen toch voornamelijk uit de zeroes, halverwege. Denk aan ‘Sitting, Waiting, Wishing’, ‘Upside Down’ en ‘Good People’. Deze track gaat eigenlijk over ochtend seks en dat je eigenlijk de rest van de dag niet veel wilt doen. Fijne gedachte.
 • Fool’s Garden – Lemon Tree.
  Een Duitse band! Wie wist dat? Niemand gok ik. Ze hebben ook niet veel gepresteerd buiten die onwijs grote hit. Mijns inziens dan. Ze bestaan sinds 1991 en leven nog altijd, oké, een andere samenstelling maar dan nog. De kans is groot dat men de uitdrukking ‘When life gives you lemons make lemonade‘ kent. Dit nummer heeft zo’n zelfde uitwerking. Leuk gevonden.
 • Warrant – Cherry Pie.
  Warrant is een Amerikaanse glam-rock groep uit L.A. Typisch jaren 80/90. In 1990 kwam ‘Cherry Pie’ uit, volgens de bandleden een van de betere tracks van hun album toen. Het lijkt me vrij sterk dat ze dan de tekst bedoelen want dat is vrij duidelijk: seks. Maar het is hoe dan ook wel energiek en bombastisch, zoals het hoorde destijds. Stiekem wel even lekker.
 • Coldplay – Strawberry Swing.
  De laatste! Coldplay heeft prachtige nummer gemaakt en de kans is aanwezig dat deze wellicht wel vaag bekend is. ‘Strawberry Swing’ is een track wat eigenlijk een soort metafoor is. Een soort perfect moment met je geliefde(n) maar ook het weten dat het lastig kan zijn soms (verlies, ver weg zijn). Coldplay is wel een band die weet hoe je mensen laat nadenken over een track. Gelukt!
Vorig artikelBloYaTop – Catch Me If You Can
Volgend artikelHeller – Deaf By Windows

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in