Vrij, vrijheid. Free, freedom.
Daar gaat het nu allemaal om in deze top 5. Volledig willekeurig uiteraard. Nog meer tracks die erin horen?

 • Jack And The Weatherman – Free.
  Een heel erg tof duo komende uit Nederland. Wie had dat gedacht? Vaak heel erg easy met alleen een gitaar, soms wat percussie of een mandoline. En natuurlijk zang! Het gaat allemaal om Berry Nelson Kicken en Sebastiaan Weerman. Ze hebben wat EP’s uitgebracht en hun muziek is eigenlijk allemaal omwikkeld met een positieve boodschap!
 • Neil Young – Rockin’ In The Free World.
  Moet ik Neil Young nog introduceren? Hopelijk niet! Anders heb je onder een heel flinke steen gelegen. Deze absolute grote Canadese rocker weet wel van wanten. Ontieglijk veel platen uitgebracht en ja.. Met dit onderwerp moet deze er in! Het gaat over de situatie in de VS na afloop van de regering van president Ronald Reagan, protest uiteraard!
 • Frank Zappa – Absolutely Free.
  Zeer zeker niet het bekendste nummer van Frank Zappa maar het is ook een fenomeen. Het valt eigenlijk onder ‘Mothers Of Invention’ maar ik noem meneer Zappa zelf. Het nummer heeft kritiek over de hippies en de sociale bijeenkomst ‘Summer Of Love’. Het is wellicht wat anders dan vele Zappa nummers maar wel ook tof om dit eens te horen.
 • Pete Philly – Free.
  Pete Philly is bekend van zijn samenwerking met Perquisite maar ook solo heeft hij hele toffe dingen gedaan! Solo heeft hij dus ook dit nummer uitgebracht. Maar op het gehele album, Open Loops, staan veel meer goede dingen waaronder een track met Alain Clark. Pete maakt altijd muziek met een boodchap, met veel energie en passie. Wachten op meer!
 • Elbow – Leaders Of The Free World.
  ‘Lippy Kids’, ‘Grounds For Divorce’ en ‘One Day Like This’ zijn zeker bekender maar dit oude werk, met veel respect mag er ook wezen! Een zeer jonge Guy Garvey met zijn band die aan de poort rammelt van de muziekwereld. Het was overigens niet het eerste wapenfeit, dit was ook al het 3e album van de heren uit Manchester! Toen al sterk!
Vorig artikelMillionaire – Love Has Eyes
Volgend artikelCypress Hill – Insane In The Brain

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in