Helemaal terug!

Aan de eerste track sinds de comeback van Franz Ferdinand moest ik enorm wennen. Was het wel nog steeds Franz Ferdinand? Zijn ze niet enorm veranderd nu?
Nou goed, uiteraard is er iets anders geworden. Nieuwe bandleden betekent meestal nieuw bloed. Zo ook hier. Maar frontman Alex Kapranos is gebleven en dat is misschien wel het belangrijkst. Sowieso is zijn stem opvallend maar hij is ook het grote brein. Op 9 februari zal het album ‘Always Ascending’ uitkomen welke is geproduceerd door Philippe Zdar (Cassius, Phoenix, The Beastie Boys) en is opgenomen in 2 studio’s: de RAK Studios in Londen en Motorbass in Parijs.

Maar ik schrijf niet voor niets over deze nieuwe track van Franz Ferdinand! Het is echt een typische plaat van deze Britse indie rockband welke bekend is van onder andere ‘Take Me Out’, ‘Do You Want To’ en ‘Ulysses’.
Het begint zoals het hoort: goede synths en bas, dan de stem van Alex erbij en we zijn los! Typisch en prettig. Het tempo vliegt wat omhoog, gitaartje erbij en we wanen ons weer in die ‘oude’ stijl van Franz Ferdinand. Beetje a la het debuut maar dan tóch met die nieuwe invloeden van de nieuwe mannen. Lekker jaren 80, beetje out of the box en er komt zelfs een saxofoon bij kijken! Wie had dat verwacht? Oké, het draaft misschien een beetje door en wordt behoorlijk chaotisch maar who cares? Het is wel tof en anders. Dus past zeer zeker bij hen!
Nu nog even afwachten wat ons nog meer te wachten staat over een maand.

Benieuwd? Luisteren maar!

Vorig artikelLiam Gallagher – Come Back To Me
Volgend artikelVortex Surfer – Skypusher

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in