Recht voor z’n raap

Weer iets fijns en iets minder bekends. Het gaat dus om Frankie And The Witch Fingers, een Amerikaanse band komende uit de West Coast! Ze bestaan uit vier heren: C. Dylan Sizemore (zanger & gitarist), Glenn Brigman (drums & toetsen), Alex Bulli (basgitaar) en Josh Menashe (lead gitarist en backings). Sinds 2013 zijn ze bezig en gingen ze van hot naar her. Qua stijl, qua vibe, qua energie.
Ondertussen hebben ze 2 EP’s uitgebracht en 1 volledig album. Die laatste is in 2016 uitgebracht en had de titel ‘Brain Telephone’. Verder zullen ze dan in mei komen met een nieuwe EP, een 7inch vinyl uitgave met dus onder andere deze nieuwe track erop: ‘Tea’.

Frankie And The Witch Fingers heeft dus erg veel in hun mars en dat hoor je ook terug op deze nieuwe track. Lekker knallende gitaren, gierend geluid, drums die flink aanwezig en de stem van Dylan is uniek in zijn soort. Het tempo wordt meer en meer opgevoerd. Het is muzikaal een ware trip en bijna niet te volgen. Er zit alles in: 60’s sound, psychedelica, pure rock, garage, ook zeer zeker wat mysterie. Ik kan me niet voorstellen dat als je een beetje van psychedelica en rock houdt, dit niet kunt waarderen. En dan hebben we ook nog het voordeel dat de track een dikke 4 minuten duurt maar stiekem zou het wel veel meer mogen zijn. Lekker eindeloos knallen en veel muzikale intermezzo’s!
Hopelijk komen ze wat meer in het zonnetje te staan en laat ik daar nu volledig achter staan 😉

Gewoon keihard de vrijdag starten (of een andere dag)!

Vorig artikelIndianizer – Mazel Tov II
Volgend artikelOrange Skyline – Out Of The Blue

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in