Four and counting

Foals is absoluut geen bandje wat nieuw is in de muziekwereld. Deze Britten hebben ondertussen al vier albums uitgebracht en staan dus zeker niet stil. Ik ben ze eigenlijk pas in 2012 tegengekomen maar desondanks bestaan ze al vanaf 2005. Toch heeft het een klein jaar geduurd voordat hun eerste single uitkwam maar sindsdien zijn ze alive and kicking. In 2008 het album Antidotes en daar is het allemaal mee begonnen.
Even terug naar mijn kennismaking: My Number. Dit stond op hun (tot nu toe) meest succesvolle album Holy Fire. My Number is heel dansbaar en anders dan wat hun eigenlijke sound is als ik eerlijk ben. Die sound is juist meer naar de rock, alternatieve kant. Maar net die afwisseling trok mij.

De vijf heren weten wel wat voor een muziek dat ze willen maken, het is gewoon sterk, power & en absoluut eigen. Ze zullen niet snel concessies doen om zomaar een hit te maken. Daarvoor zijn ze te eigen en is frontman Yannis Philippakis ook te uniek. Daarom is nu het vierde album ook weer zo goed: What Went Down.

Hier hun nieuwe single!

Vorig artikelHAEVN – Finding Out More
Volgend artikelDe Dijk – Muzikanten Dansen Niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in