Wie? Flying Horseman.

Waar? Poppodium Volt.

Wanneer? 6 maart 2015.

En toen was het eindelijk zover: Flying Horseman in Sittard, in Poppodium Volt om precies te zijn. Deze Belgische band heb ik vorig jaar in de Muziekgieterij in Maastricht gezien en was toen helemaal verkocht. Natuurlijk kende ik de muziek al een beetje maar live is een hele andere ervaring. Nu, met meer ”ervaring” ging ik die vrijdag er naartoe en liet me wederom overdonderen. Na afloop sprak ik ook nog met de zanger en oprichter Bert Dockx.

Flying Horseman is niet een band van het kaliber Kensington waar meteen de belletjes van gaan rinkelen. Dat is nu niet zo maar zal waarschijnlijk ook niet zo worden. Desondanks verdienen ze 100% meer aandacht die ze daadwerkelijk nu krijgen. Daarom wil ik er ook zo enthousiast mogelijk over schrijven en zoveel mogelijk mensen overtuigen waarom dit zo goed is!

Flying Horseman is een band uit Antwerpen en bestaat uit zes leden. Frontman Bert Dockx, gitarist Milan Warmoeskerken, drummer Alfredo Bravo, bassist Mattias Cré en achtergrondzangeressen, toetsenisten én zusjes Loesje Maieu en Martha Maieu.
Het muzikale aspect bestaat uit psychedelische, dromerige, intense, dynamische en intrigerende invloeden. Tijdens het gehele concert is er een wisseling tussen zeer knallende maar ook rustigere nummers. Neem daarbij de stem en power van frontman Bert Dockx en je hebt een compleet plaatje. Ik heb het al eerder gezegd (bij de vorige recensie): de drumpartij in deze band is zo enorm van belang, je hoort Alfredo de gehele avond passioneel tekeer gaan of juist de rust bewaren als het moet. Ik wil hiermee de rest van de band niet benadelen of tekort doen, zij hebben een geweldig niveau waardoor de band dus uitmuntend functioneert. Iedereen heeft de kwaliteiten die ervoor zorgen dat ik zo enthousiast word van Flying Horseman!

Verder was er mooi nieuws.. In het najaar komt er een nieuw album uit! Na twee tussentijdse optredens, zoals deze in Sittard, zullen ze dus hun ”vrije tijd” goed gaan invullen om weer te gaan knallen. Hopelijk krijgen ze wederom geweldige recensies en zal de bekendheid meer en meer gaan worden want dat verdienen deze muzikanten gewoon. Flying Horseman is eigenlijk een belevenis. Je kruipt in de muziek en komt er pas uit als de plaat of het optreden afgelopen is. Daar dient muziek voor en de zes uit België weten dit perfect over te brengen!

Ik kies nu voor een nummer dat staat op het derde album maar ga zelf eens naar YouTube en check eens wat live! Raak overtuigd en schaf de plaat aan! (of meerdere).
Zoals gezegd, ik had na afloop ook een interview met Bert Dockx, dit zal ook snel online verschijnen!!

Vorig artikelMajor Lazer & DJ Snake ft. MØ – Lean On
Volgend artikelInterview Bert Dockx (Flying Horseman): ‘We hebben totaal geen kader!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in