Uit de kunst!

Bert Dockx en consorten hebben iets nieuws uitgebracht! Vrij onverwacht terwijl we toch ook wel weer iets verwachtte… Hij had al aangekondigd te komen met een nieuw album en had ook al zelfs de titel bekend gemaakt: ‘Rooms / Ruins’. Dat zal overigens alweer het 5e album zijn voor Flying Horseman. De Belgische band zet toch langzaam maar zeker stappen voorwaarts in hun bekendheid, wat overigens volledig terecht is. Het laatste studioalbum, ‘Night Is Long’, was wel echt een album waar bijna iedereen binnen no time verliefd op was en waarschijnlijk nog wel is. Het heeft de band veel gebracht denk ik!
Toch is er iets veranderd binnen de band! Gitarist Milan Warmoeskerken heeft de groep verlaten om zich te concentreren op andere projecten. Komt er ook een andere sound? Mwao, niet echt.

Nu dus een nieuwe track, ‘Reverie’ is de naam. Uiteraard is en blijft het Flying Horseman. Daar zal nooit iets aan veranderen: alternatief, experimenteel, uitdagend en sferisch. Toch is deze wel bijzonder. Het voelt allemaal heel klein in het begin, Bert zingt rustig en zacht terwijl je de gitaar juist heel helder hoort. Uiteraard zijn de zusjes Maieu ook een hoofdonderdeel van het nummer dus die hoor je ook los van elkaar met een hoge stem zingen.
Misschien is het ook wel heel donker wat ze nu brengen maar tegelijkertijd is het ook heel open en kun je zelf een bepaalde gedachte/gevoel eraan verbinden. De titel is dus eigenlijk ook wel perfect gekozen: ‘Reverie’ betekent mijmering. Bespiegeling, droom, gepeins. Dat gebeurd er ook waarschijnlijk bij velen als ze een nummer horen van Fkying Horseman, of misschien wel tijdens een concert. Ik kan het onderschrijven. Door die geweldige sound kom je sowieso in een bepaalde soort trance wat bijna onbeschrijflijk is. Top!

Nu is het wachten op het hele album…..

Vorig artikelJust Jack – Starz In Their Eyes
Volgend artikelYungblud – Tin Pan Boy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in