Pinkpop 2019!

Het hoge woord is eruit, de eerste headliner van Pinkpop 2019 is niemand minder dan Fleetwood Mac. Het is zelfs de afsluiter van de 50e editie van het festival. Wie had dat gedacht? Er gingen al genoeg geruchten over namen die wellicht pasten op dit jubilerende jaar maar wat zou werkelijkheid worden? Sting met The Police werd geopperd maar die komen niet meer samen. The Cure doet een tournee maar hebben toch nog redelijk recent op Pinkpop gestaan. Dan inderdaad Fleetwood Mac, een band die in 1971 al eens hebben gespeeld op Pinkpop, destijds in Geleen. Het is in ieder geval gelukt om deze Brits/Amerikaanse band te halen!

Fleetwood Mac is absoluut geen kleine naam in de muziekwereld maar het is tegelijkertijd een band met veel ups en downs waar ook vaak geschoven is in de bezetting. In 1967 werd de band opgericht en in die originele bezetting was het voornamelijk blues georiënteerd. Na een paar jaar werd het een grote chaos in de band waar de hele tijd leden opstapten. Het begon het oprichter Peter Green en uiteindelijk waren alleen nog maar Mick Fleetwood en het echtpaar McVie over. In 1974 kwam er een nieuwe samenstelling met Lindsey Buckingham en Stevie Nicks. Succesvolle albums zijn gemaakt waaronder ‘Rumours’ en ‘Tango In The Night’. Vervolgens verliet Buckingham de band in 1988. Zo’n 9 jaar later kwamen ze weer samen en kwam er weer een tournee en een succesvol live album. Toen was het aan Christine McVie om even te passen, psychische problemen. Later werd de tournee afgebroken omdat juist John McVie behandeld moest worden aan kanker.

Onverwacht was het nieuws dan in 2014 daar dat Christine weer terug kwam en zodoende werd de ‘originele’ bezetting weer een geheel. Optredens gingen goed, een tour loopt lekker en men is de studio ingedoken om nieuw materiaal te maken. Als dan op 8 april van dit jaar het nieuws komt dat Buckingham is ontslagen, is dat best een knaller. Naar het schijnt komt dit voornamelijk omdat Lindsey samen met Christine heeft gewerkt aan nieuwe muziek omdat het bij Fleetwood Mac niet op gang kwam (waarschijnlijk door Stevie Nicks). Dit heeft geleid tot een ontploffing…

Maar nu staan ze wel op Pinkpop, zonder Buckingham. Toch hebben ze veel goede nummers gemaakt! Is het een waardige afsluiter? Ik durf het absoluut niet te zeggen, het is in ieder geval een hele grote naam met een geweldige geschiedenis op vele vlakken. Muzikaal ook echt met veel grote hits. We gaan het afwachten!
Om meteen maar te zeggen dat ik verder ook geen idee heb wie ik graag zou zien als échte headliner. Het wordt mijns inziens tijd voor nieuwe namen die de kans gaan krijgen om zichzelf nog meer in de spotlights te zetten en bewijzen dat ze kunnen headlinen en afsluiten!

Vorig artikelThe Wanderer – When We Meet Again
Volgend artikelThe Last Internationale – Need Somebody

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in