Goed werk!

Eind oktober heeft Fedi Lancee, wiens echte naam Ferdi Dousenbach is, een nieuw album uitgebracht. Wellicht is Ferdi wel bekend van Gare du Nord of wel VOF de Kunst (Suzanne) maar hij heeft ook nummers geschreven voor oa Rob de Nijs en Trijntje Oosterhuis.
Wat dit album juist zo knap maakt is dat hij een jaar geleden geveld werd door een TIA en een evenwichtsstoornis. Op zijn ziekbed heeft hij dit dus geschreven en is Ferdi terug gegaan naar zijn roots. Het album heeft de titel ’64’ gekregen (gericht aan zijn leeftijd) en kijkt hij terug naar een eeuw muziekgeschiedenis en zijn eigen leven.

Ik wil even een track naar voren halen, ‘Work That Body’. Het is echt een uptempo nummer wat vol zit met een gitaar dat ritme aangeeft alsof t niks is. Lekker met een bluesgevoel, rockabilly maar je proeft ook wel veel roots. Ferdi met zijn herkenbare en duidelijk stem laat er geen gras over groeien dat hij leeft voor de muziek. Dat hoor en voel je. Je hebt bijna niet in de gaten dat de track 3.23min duurt want het is in een vloek en zucht voorbij. Dat alleen al geeft aan dat het een nummer is waar je een goed gevoel bij en van krijgt.
Maar niet alle tracks op het album zijn zo in elkaar gezet en juist dat maakt ’64’ ook heel leuk om naar te luisteren. De ervaring hoor je terug en verrast toch wel meerdere keren.
‘Work That Body’ is dus zeker wel opvallend en onderscheidend maar aan deandere kant geldt bijna wel voor de gehele plaat. Knap werk!

Vorig artikelPetit Biscuit – Beam
Volgend artikelMagnus – Look At Us Now

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in