Iets extra’s.

Ik weet niet hoe het kwam maar ik dacht opeens eraan dat het wel leuk zou zijn om een top5 te maken met aandacht voor vrouwelijke drummers. Het heeft gewoonweg iets extra’s. De power, de energie en de uitstraling wat menig vrouw heeft is top! Het was niet heel moeilijk om er 5 te bedenken maar ben erg benieuwd of jullie nog meer weten!

5. BRUTUS, Stefanie Mannaerts.
Ik kende de band in eerste instantie helemaal niet maar na het even te hebben gecheckt én vervolgens te hebben gezien op Conincx Pop was ik om. Wat is Stefanie een geweldenaar zeg! Dikke chapeau. Niet alleen drummen als een malle maar ook ‘gewoon’ erbij zingen. Dit Belgische drietal laat er geen gras over groeien en dat onder leiding van mevrouw Mannaerts.
Brutus – All Along.

4. The Black Angels, Stephanie Bailey.
Hopelijk een kleine verrassing voor velen! Ja, The Black Angels hebben een vrouwelijke drummer. Ik kwam er een paar maanden geleden achter. Het is natuurlijk een speciale sound wat de band uit de VS heeft en ook de drum partij hoort daar bij. En om eerlijk te zijn, het is ook knap om je mannetje (vrouwtje) te staan in zo’n speciale band, niet doorsnee maar uniek.
The Black Angels – I’d Kill For Her.

3. Rhinorino, Susie Q.
Natúúrlijk hoort Susie Q ook in mijn top5! Ik heb een zwak voor Rhinorino maar dat is niet de enige reden. Het is te gek om een vrouw achter de drums te hebben zitten die er verstand van heeft, er goed uit ziet, een enorm positieve uitstraling heeft en een lekker stukje kan meezingen. Dát allemaal heeft Susie Q! Ze noemen zichzelf niet voor niet een sexy stonerrock band. CHECK!
Rhinorino – Not The Only One.

2. Savages, Fay Milton.
Een band wat volledig uit vrouwen bestaat is Savages. Dus óók een vrouwelijke drumster. Het is band waar je wellicht even kennis mee moet maken, op muzikaal vlak. Had ik ook. Snoeiharde rock en vleugjes punk vliegen je langs de oren. Dat met ook een knallende Fay Milton op de drums en het is Savages. Ze draaien de hand niet om om een potje te rocken op het podium!
Savages – Fuckers (live).

1. The White Stripes, Meg White.
Leek me een zeer logische #1. Wie kent The White Stripes nou niet? Natuurlijk is meneer Stripes, Jack White, de master maar Meg mag er ook wezen. Ze hebben flink wat furore gemaakt en grote hits geproduceerd! Het zijn nu officieel geen man en vrouw meer maar in de muziekwereld zullen ze altijd samen worden genoemd. Wie kent ‘Seven Nation Army’ nou niet?
The White Stripes – My Doorbell.

Vorig artikelMick Jagger – Gotta Get A Grip
Volgend artikelOrange Skyline – Hotel Rooms

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in