Machtig mooi!

Ik heb eigenlijk nooit zo’n connectie gehad met Father John Misty. Natuurlijk wel heel erg vaak langs zien komen en op de achtergrond gehoord maar het was niet meteen mijn ding. Tot nu!
Even eerst maar wat achtergrondinformatie: Father John Misty is het alter ego van Josh Tillman en Josh Tillman is misschien ook wel beter bekend als gitarist en drummer bij Fleet Foxes en Saxon Shore. Aangezien hij niet alleen in de achtergrond wilde staan, ging hij ook duidelijk zijn eigen weg. In eerste instantie onder zijn eigen naam (waaronder hij maarliefst 9!!! albums uitbracht) maar nu is hij sinds 2012 bekender geworden met de naam Father John Misty. Pas heeft hij ook zijn 4e album uitgebracht; ‘God’s Favorite Customer’.

Dan maar het nummer erbij pakken! Het is een pure, duidelijke en typische Father John Misty track.Het is duidelijk verhaal, de tweestrijd tussen het hebben van een zwaar gebroken hart en de strijd om vrij te willen zijn. Dit wordt natuurlijk prachtig verweven in een mooie muzikale omlijsting, De folk sound spat ervan af en de stem van Tillman herken je ook uit duizenden. De kerstbellen klinken misschien even heel erg raar in de zomer maar het maakt het nummer wel af. Het melancholische in de stem en ook bijvoorbeeld de mondharmonica wat je hoort, geeft het allemaal echt veel meer cachet. Het is misschien nog eens niet nodig als je naar de tekst luistert, aangezien die al prachtig is, maar dit is echt wauw!

Pak even je tijd en luister op z’n minst deze. Voordat het hele album voorbij komt!

Vorig artikelWildebeast – Ignite
Volgend artikelJohan Keeman – Raak Me Daar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in