Het wordt zo ontzettend vaak gezegd; de altijd moeilijke tweede plaat. Het lijkt erop dat dit niet geldt voor EUT. Deze Amsterdamse formatie bestaande uit Megan de Klerk (zang), Tessa Raadman (gitaar), Emiel de Nennie (gitaar), Jim Geurts (drums) en David Hoogerheide (bas/toetsen) hebben in het voortraject van dit nieuwste wapenfeit al genoeg singles eruit gegooid om aan te geven dat het stiekem wel heel goed zat. ‘Party Time’ is de titel en het onderwerp van dit pareltje is dat het allemaal draait om lust, seks en eenzaamheid; hartzeer, extase en tegen de stroom in gaan. Dat natuurlijk allemaal in het typische EUT jasje. Let’s give it a GO!

‘What Gives You The Kicks’ is de opener en mag meteen gezegd worden; waarom rustig aan doen als het ook meteen knallend kan? De gitaarvibes, de overduidelijke synths.. EUT all over the place! Geweldige start en natuurlijk smaakt het naar meer. Gelukkig nog tien tracks te gaan. ‘Had Too Much’ is voor de EUT volgers een ‘oudje’. Het is wel eentje die heerlijk blijft hangen, het quasi nonchi gevoel wat ze laten horen is geniaal. Overigens is het basloopje van David echt super! Nog een bekende; ‘Party Time’… Het is al ontzettend vaak voorgekomen dat er out of the blue het refrein weer door het hoofd ging en de gehele dag dan blijft plakken. Absurd als dat lukt hoor! Kneitertje en persoonlijke favoriet. Als je het over laidback hebt, dan is ‘Cool’ het synoniem ervoor. Dit is zo’n nummer waar je iedere seconde naar wilt blijven luisteren, intrigerend. ‘Stuck’ heeft een begin waar je oren extra gespitst zijn maar die oren blijven zo aangezien het een nummer is waar ontzettend veel elementen in zitten; serieuze aspecten, woordspelingen, wisselingen van sound en een soort van cliffhanger. Heb zo’n vermoeden dat deze live wel eens kan excelleren naar een geweldige jamsessie. Je zou ook kunnen stellen ‘Interlude’ hier mee te maken heeft want het gaat naadloos over en is precies wat de titel aangeeft; een zeer intrigerend muzikaal intermezzo.

Voor wie voorganger ‘Fool For The Vibes’ in de kast heeft staan, daar staat Part I al op, nu krijgen we ‘The Buggs (Part II)’. Overigens vertelde Emiel al dat beiden in 2016 geschreven zijn en eigenlijk in omgekeerde volgorde; II is I en I is II. Mindfuckje maar wel een lekkere track als tussendoortje. De EUTjes hebben niet stilgezeten in het voortraject want ‘Killer Bee’ is ook een single geweest. Bijna vergeten maar een popsong die ook veel spanning en energie herbergt. Super rustige stukken maar daarbij flink wat power en een opbouw richting eind waar je stiekem wilt dat ie heel lang doorgaat! Tijd voor nóg meer power en chaos! ‘When I Dive’ heeft het beiden in zich; lekker wat energie en ook relatieve rustmomentjes die worden omlijst door de geniale band. Natuurlijk is Megan de frontvrouw maar het is absoluut een teamprestatie, dat is weer duidelijk. Een regelrechte hit is en blijft ‘It’s Love (But Its Not Mine)’. Denk dat dit de eerste was nadat hun debuutalbum werd gedropt, een lekkere popsong met flink wat power en natuurlijk een hook waar je U tegen zegt. Om nog eens terug te komen over het algehele onderwerp van het album; dit is eentje die gaat over jaloezie op een ander stel. Ken gebeure hè?! De afsluiter van het spektakel is ‘Bubble Baby’. De titel doet natuurlijk denken aan de bubbel waarin wij leven op dit moment maar dit is toch een veel betere variant. Van een zeer ingetogen begin wat een dikke minuut duurt, komt er meer energie en dit blijft opbouwen en het wederom een muzikaal feestje wordt waar Emiel, Tessa, Jim & David lekker excelleren.

Het lijkt wel alsof de EUTjes geen slechte track kunnen maken (stiekem wisten we dat al)! Het is weer een mix van allerlei verschillende geluiden die we krijgen te horen maar in het grote plaatje is het allemaal typisch EUT. Rustig maar intrigerend, energiek & catchy tot en met, knallend en spannend… Het kan allemaal en dat willen we ook allemaal! Nu willen we natuurlijk dat we snel kunnen gaan genieten van dit vijftal op een podium, want daar horen ze stiekem het meeste thuis. Dikke chapeau!

Vorig artikelThe Awkward – Would You?
Volgend artikelDans Dans – Cinder Bay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in