Toppertjes!

Ik krijg steeds meer een zwak voor deze luitjes! EUT is en blijft een band wat groeit en groeit zonder enige moeite. Ofja, ze spelen heel erg veel, hebben heel veel plezier in alles wat ze doen en maken simpelweg ook goede muziek! Nadat ze afgelopen jaar de Popronde werkelijk waar he-le-maal hebben gerockt, is het ook weer tijd voor festivals. Maar in de tussentijd blijven de singles eruit vliegen! De vorige track was het opvallende en energieke ‘Bad Sweet Pony’ en nu maken we kennis met ‘Crack The Password’.

Het is zeer zeker weer anders dan andere tracks maar zeker niet vervelend. Het begint rustig en wat sluimerend, de stem van Megan de Klerk is altijd fijn om naar te luisteren en de omlijsting door de bandleden Jim Geurts (drums), Tessa Raadman (gitaar), Emiel De Nennie (gitaar) en Sergio Escoda (bas & toetsen) klopt helemaal. De coupletten zijn wat rustiger maar als je dan naar het refrein is het echt wel dat typische EUT geluid. Daarbij stijgt het energielevel zonder meer waardoor je steeds maar aandachtig blijft luisteren. Geen seconde saai! Ook het slot is slim in elkaar gezet en zal zeker bij festivals gaan werken: even stil om na enkele seconden weer volle bak te spelen!
Overigens gaat de track over het herkennen en doorbreken van slechte gewoontes. Het steeds weer op je bek gaan maar toch proberen door te gaan. Tegelijkertijd gaat het ook over alleen maar aan jezelf denken en soms totaal niet aan een ander. Beetje hoe de wereld is denk ik zo. Het is ondertussen ook bekend dat op 5 oktober hun langverwachte debuutalbum uit zal komen en daarop staan vast en zeker net zo’n knallers en typische EUT tracks zoals deze. Ik kan als ik eerlijk ben niet wachten!!

Klaar? EUTje dan maar!

Vorig artikelblackwave. – Whasgood?!
Volgend artikelJudy Blank – Tangled Up In You

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in