Fijn, heel fijn

Ondertussen is het wel duidelijk hoe extreem de Corona tijd alles omver heeft geschopt. Op echt alle gebieden van de maatschappij. Uiteraard heb ik het over het muzikale gebied. Etan Huijs heeft dat ook ondervonden. Waar het de bedoeling was om te gaan werken aan een nieuw album, de opvolger van ‘The Secret Us’, gooide het virus dus roet in het eten. Toch werd er creatief nagedacht want met de nodige aanpassingen en daarbij investeringen, was er een upgrade van Etan’s thuisstudio. In plaats van het maken van een volledig album, moest er nu gekeken worden welk nummer er toch goed volledig kon worden uitgewerkt. Laten we kennis maken met het eindresultaat.

‘The Doldrums’ is de gelukkige geworden en ik denk tevens dat wij als luisteraar ook gelukkig mogen worden hiervan. Mocht je een beetje weten hoe de muziek van Etan klinkt, dan kun je stellen dat dit een echt Huijs nummer is. Folky, ritmisch en muzikaal dik in orde. Ondertussen heeft deze ook een dubbele betekenis gekregen aangezien het gaat over roerige tijden van een nieuw leven, dat er geen vangnet is/was (opzeggen van vaste baan) en de rol van zijn relatie in het geheel. Uiteraard zijn die roerige tijd een feit voor iedereen. Zoals gezegd, muzikaal dik in orde. Bandleden hebben een sterk staaltje thuis verzorgd en opgestuurd en het arrangement werd uitgebreid door Renee Wijnhoven van Clean Pete: het inspelen van strijkers (cello’s) en deze zijn opgenomen door Anne Soldaat. Een geweldig project kun je wel stellen.

Mocht je nu denken; dit bevalt me wel! Etan is een crowdfunding gestart waar je het album (‘The Monochrome Veil’) kunt pre-orderen. Door te bestellen kun je hem dus helpen en maak je zelf een keus in wát voor een vorm. 

Vorig artikelKing Gizzard & The Lizard Wizard – Honey
Volgend artikelYUNGBLUD – Strawberry Lipstick

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in