Vakantie!

Omdat het dit jaar een tripje Spanje wordt, is het tijd voor een top 5 van Spaanse nummers! Ik zeg niet dat ze allemaal uit Spanje komen want de Spaanse taal gaat de hele wereld over… Dus ook zeer veel diverse nationaliteiten. Enjoy!

Enrique Iglesias;
Deze man is natuurlijk enorm bekend. Dat komt ook zeer zeker door zijn vader maar zijn eigen nummers hebben ook heel erg veel gedaan. Succes gehad, ten onder gegaan en weer te boven gekomen! Zomerhits is zijn handelsmerk, heeft er een patent op kun je stellen. Het maakt niet uit met wie, als Enrique erin zit weet je eigenlijk al dat het raak is. Daarom pak ik ook een echte zomerknaller, iedereen zal ‘m kennen!
Enrique Iglesias – Bailando.

Juanes;
Er konden hier twee nummers voorbij komen. Juanes is van origine een Colombiaan. Hij begon in een rockband maar stapte daarna over naar een solo project. Dat was ook meteen een succes want hij werd al genomineerd voor een Latin Grammy. Hier in Nederland werd hij een groot succes door de zomerhit ‘La Camisa Negra’ en ook wel ‘A Dios Le Pido’. Ondertussen is dat wel al zo’n 13 jaar geleden….. 2004!!!
Juanes – La Camisa Negra.

Elvis Crespo;
De kans is zeer aannemelijk dat de naam Elvis Crespo je niet veel zegt. Dat mag, dat kan maar als je daarna deze track hoort dan zeg je: NATUURLIJK! Elvis is een Puerto Ricaans zanger. Hij zingt voornamelijk merengue. Dit is dan weer een muziek/dansstijl afkomstig uit de Domicaanse Republiek. Zo zie je, het reikt overal! Zomerse klanken pur sang, het is écht vrolijk.
Elvis Crespo – Suavemente.

Daddy Yankee;
Nou, Daddy Yankee is ook wel een synoniem voor zomerhit. Zeker nu dit jaar is het weer raak. Dus ik hoef eigenlijk ook niet veel te vertellen erover: ‘Gasolina’, ‘Limbo’ en ‘Shaky Shaky’ zijn voorbeelden. Maar nu is het samen met een landgenoot, Puerto Rico, Luis Fonsi waarmee hij echt scoort. Kans is zéér miniem dat je deze niet kent. Het is echt een knaller en ook wel lekker vrolijk.
Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee.

Gipsy Kings;
Het zijn van origine toch wel Spanjaarden maar officieel komende uit Frankrijk. Deze 2 families samen hebben een achtergrond; hun voorouders zijn tijdens de Burgeroorlog gevlucht vanuit Catalonië naar Frankrijk. Les Gitans, zigeuners, vonden in het zuiden een plek om te wonen. Daar is ook de muziek ontstaan en zo dus de band Gipsy Kings. In 1982 werd de 1e plaat uitgebracht maar in ’87 scoorden ze hun eerste grote hit. Maar ze hebben er meer!
Gipsy Kings – Bamboléo. 

Vorig artikelAnatole ft. Ólafur Arnalds – Like Deep Water
Volgend artikelDjango Django – Default

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in