Een heel fijn EP’tje is weer uitgebracht! Gisteren heb ik geschreven over iemand die meegedaan heeft met De Beste Singer Songwriter, vandaag wederom! Het is tijd voor Youri Lentjes. Een pure muzikant, iemand die je versteld doet staan, hij heeft een unieke stem. Het is een echte singer songwriter, maar ik hou er meer van als hij iets meer power erin brengt. Hij kan gitaar spelen maar ook piano! Een topper.

De EP is een mix tussen hele rustige, pure nummers maar ook de power die in zijn stem zit. Hoe dan ook, je hoort altijd het rauwe erin terug. Het eerste nummer ‘In A Sky So Bright’ speelt Youri zelf piano, pak daarbij strijkers en je hebt een prachtige intro. Ik luister er ademloos naar. De overgang naar ‘Nobody’ is sneaky maar mooi gedaan. Deze is weer iets meer uptempo, altijd met verhaallijn en muzikaal zit het top in elkaar. Het klopt! Bij nummer 3 krijgt hij hulp van Elke van Zevenbergen, net als Youri een singer songwriter. Je kan het dromerig noemen, je kan het ietwat zoetsappig noemen, ‘Sometimes We Lose’ is wel een nummer wat je echt dient te luisteren en dan naarmate je het vaker hoort heel fijn vindt.
Op naar twee favorieten!! ‘Let The Water Take Me’ heb ik al eerder genoemd op CamielMusic. Het is melancholisch, maar tegelijkertijd ook rauw. Toen ik het nummer voor het eerst hoorde wist ik ook gelijk dat het Youri was, top dus. Vervolgens ‘Sweet Lucinda’, het nummer dat meer knalt, iets meer power heeft en dan die heeeeeeele fijne uithaal. NICE!
‘As The Storm Gets Near’ is een muzikaal stuk te noemen, 6.44 minuten duurt het. Te lang? Nee! Het is net zoals meerdere nummers een heel verhaal, prachtig begeleid met strijkers en zelf op de piano. Waar je denkt dat het nummer is gestopt blijven de klanken heel zacht aanwezig. Het is puur, het is prachtig. Wat ook prachtig is, is het auditienummer van De Beste Singer Songwriter: ‘Nowhere’. Het gaat over het moment waar het lijkt dat je leven nergens heen leidt…. Nu met de strijkers erbij is het meer intens!

Ik laat zeker weten wat ik ervan vind!
Ik laat zeker weten wat ik ervan vind!

Zoals wel te lezen is, ben ik enthousiast. Het is ook gewoon goed! Een jongen met een zeer unieke stem, met een sound die te herkennen is en het zijn prachtverhalen. Youri Lentjes is de naam!

Ik kies als nummer voor mijn favoriet: Sweet Lucinda, live in Tivoli Vredenburg.

Vorig artikelDavid Benjamin – Through Your Eyes
Volgend artikelGregory Porter – Liquid Spirit (Claptone Remix)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in