Postcards From Mars @ Gruizenkerk
Carlie’S Photography

De Popronde brengt veel nieuwe talenten naar voren. Ik ben ook dan altijd nieuwsgierig wát het is allemaal. Middels mijn eigen site probeer ik zo de bands/artiesten in de schijnwerpers te zetten. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat het hoort!
Deze week zal in het teken staan van enkele bands waar ik een EP van heb bemachtigd of waarvan ik vindt dat ze meer in de spotlight dienen te staan.
Nu is het tijd voor Postcards From Mars waar frontman Bart van Dalen de grote inspirator is.

Postcards From Mars dus. Tijdens de Popronde in Sittard heb ik ervoor kunnen zorgen dat Bart in Het Gruizenkerkje stond. Een prachtplek met veel akoestiek & uitstraling.
Het was donker, regenachtig maar gelukkig hadden genoeg mensen de weg naar de kerk gevonden.
Om maar meteen te zeggen, het is wel een verschil hoor. Solo of met een band!

Beginnen bij het begin: ‘Breathe’. Ook gelijk, persoonlijk gezien, het beste nummer. Wat zit hier een mooie opbouw in, wat een gevoel en wat een passie. In de kerk was dit natuurlijk minder uitbundig maar middels zijn loop systeem kon hij toch die energie laten horen! De samenzang in het nummer is prachtig en dat natuurlijk ook met de tekst. Je voelt ook de spanning steeds stijgen als het richting het refrein gaat.
Nummer 2 is minder euforisch, meer een luisternummer waar je kan wegdromen: ‘Home Away From Home’. Maar dat geldt eigenlijk ook bij alle nummers. Zoals Bart zelf heeft gezegd, het zijn brieven die ik schrijf en dat worden dan liedjes.
Maar ‘Still Trying’ mag er ook wezen. Ook weer zo’n prachtig luisternummer. De teksten zijn zo sterk wat deze (nog steeds) jongeman schrijft en daarna vertolkt met zijn band. Het zijn wellicht niet de meest lichte nummers qua tekst, maar het zijn wel mooie verhalen.
Als afsluiter komt er toch iets meer vrolijkheid in: ‘Under The Oak Tree’. Met zijn ukelele ontstaat er gelijk een vrolijke sound. Ook het gelijkstemmig klappen draagt bij aan dit fijne liefdevolle nummer. Zeker na de twee meer donkere nummers is dit een heel fijn slot.

Postcards From Mars

Met deze EP laat Bart van Dalen een hele mooie sound horen. Een mix tussen energieke, opzwepende nummers en hele donkere, luisterende nummers. Het is echt die vertolking van zijn brieven wat ervoor bijdraagt dat dit allemaal zo mooi klinkt!
Zeker ook live: loepzuiver, open, eerlijk en muzikaal!

Vorig artikelOrange Fox – Yours Truly
Volgend artikelWaking Skies – Sleepless Nights

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in