Niek Prond @ Whiskyfriend (5) (Mobile)
Niek Pronk: Carlie’S Photography

De Popronde brengt veel nieuwe talenten naar voren. Ik ben ook dan altijd nieuwsgierig wát het is allemaal. Middels mijn eigen site probeer ik zo de bands/artiesten in de schijnwerpers te zetten. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat het hoort!
Deze week zal in het teken staan van enkele bands waar ik een EP van heb bemachtigd of waarvan ik vindt dat ze meer in de spotlight dienen te staan.
Het is vandaag tijd voor een multitalent: Niek Pronk. Naast zanger zijn is hij een afgestudeerd illustrator. Deze twee talenten heeft hij gecombineerd, hij heeft een beeldalbum gemaakt.

Vijf nummers staan op zijn EP, vijf prachtige nummers! Zijn sound is heel erg donker, rauw, mysterieus! Pak dan een sound met folk, blues invloeden en een Bob Dylan en Johnny Cash sausje. Maar dan met een eigen Niek Pronk invloed ook, natuurlijk! Hij zegt zelf dat hij verschillende denkbeelden heeft toegepast in zijn nummers: een cynische, een optimistische en een realistische. Laten we alles eens beluisteren!
‘Home’ begint met een harde gitaar en hmmmm van Niek. Waar gaat dit heen? Zoals gezegd, donker qua stem en vertellend zorgt hij ervoor dat je gekluisterd aan het geluid zit: je wilt niks missen! Ver weg doet me die hmm denken aan een didgeridoo.
Een rustige gitaar start ‘I Don’t Need To Know’. Zijn tekst vervolgens is een verhaal tegen een meid. Wat dat betreft een hele mooie vertolking. Net als het eerste nummer, je wilt niks missen. Het is een echt verhaal en net zoals wat Johnny Cash heeft, soms met een enorme glimlach.
Dan ‘One by One’. Ook weer een ode dat verteld wordt aan een meid. Hoe donker het ook gezongen wordt, het is erg mooi en komt binnen. One By One komt uiteindelijk voor als het gaat om een opgestelde lijst wat ze samen gaan doen. Puur! Lied nummer 4 is even wakker worden. Meer up tempo en kracht. ‘Painting’ past dus ook goed, kijkende naar zijn eigen achtergrond. Het is allemaal bijna euforisch te noemen.
Afsluiter van de prachtige EP is ‘Dark’. Met een kopstem zorgt Niek ervoor dat hij de aandacht trekt om nog meer in het nummer te kruipen. Niet zo donker als de titel zegt! Zoals eigenlijk alle nummers is het best allemaal persoonlijk wat Niek overbrengt. Het is wellicht wel moeilijk om alles goed te verstaan of op te nemen maar je voelt het allemaal wel.

Niek Pronk - Taste

Ik mis nog het echte Johnny Cash nummer waar hij tijdens het optreden in Sittard iedereen met een enorme glimlach liet luisteren! Daar zat veel humor en sarcasme in.
De puurheid wat je hoort in de EP is gruwelijk goed. Het is echt een geweldig talent, een multitalent zoals dat ook gezegd is. Als je de tekeningen ziet maar ook zijn eigen gemaakte clip is het gewoon duidelijk dat hij niet zomaar van het toneel zal verdwijnen!

Hier ook een clip welke hij ook zelf helemaal heeft gemaakt, respect!

Vorig artikelDaniel Cane & The Rebellion – Home
Volgend artikelAngelo Boltini – Fixed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in